BOON Sziréna

2017.07.20. 13:08

Mobilozás okozhatta a Petőfi téri nagy balesetet, több motoros is megsérült Borsodban

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. július 19-én hét személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. július 19-én hét személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Arlóban, az Ady Endre úton 12 óra 25 perckor egy öt éves kisfiú figyelmetlenül lépett le az útra. Az arra haladó személygépkocsi vezetője a fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A gyermek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Miskolcon, a Szeles utcában 12 óra 50 perc körül egy kisteher-gépkocsi vezetője mobilozás közben későn vette észre az előtte elinduló autót, a kormányt félrerántotta és áttért a szemközti sávba, ahol neki ütközött egy autónak. A baleset következtében még két autó vált érintetté.

Mád irányából Tállya felé tartott egy motoros 14 óra körül, amikor a jármű vezetője egy kanyarban nem megfelelően kormányozta járművét és áttért a szemközti sávba, ahol egy tehergépkocsi járműszerelvények ütközött. A motorost súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Ónodon, a Mező utcában 14 óra 20 perc körül egy motoros nem megfelelően választotta meg járműve sebességét, egy kanyarban a jármű kicsúszott, a sofőr pedig leesett róla. A motorossal szemben alkalmazott alkohol szonda pozitív értéket mutatott, ráadásul a vezetéstől el volt tiltva és járművön nem volt hatósági jelzés.

Abaújszántón, az Arany János utcában 19 óra körül egy autós nem biztosított elsőbbséget egy kerékpárosnak, így összeütköztek. A balesetben a biciklis könnyebb sérüléseket szenvedett.

A 3-as számú főúton, Miskolc közelében az úgynevezett Turbó körforgalomban 20 óra körül egy motoros nem az út vonalvezetéséhez igazította járműve sebességét, így elesett. A motoros súlyos sérüléseket szenvedett.

Miskolcon, a Hegyalja utcában 23 óra körül egy motoros haladás közben megcsúszott, majd felborult. A jármű vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A fenti eseteken túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset hét esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy gépjárművük sebességét a mindenkori időjárási- és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg, továbbá aki ittas, vagy bódult állapotban vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti! Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

[related-post post_id="3555953"]

[related-post post_id="3555531"]

[related-post post_id="3552381"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!