BOON Sziréna

2017.04.23. 13:22

Lerántották a leplet a rendőrségről Miskolcon

Miskolc - A rendőrség munkáját megismerni kívánókat várták a pénteki nyílt napra.

Miskolc - A rendőrség munkáját megismerni kívánókat várták a pénteki nyílt napra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság és a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium pénteken tartotta a rendőrség napja alkalmából szervezett ünnepségét.

A rendőrség munkáját megismerni kívánókat és a rendőri hivatás iránt érdeklődőket „Lerántjuk a leplet” címmel várták a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban.

Kutyák, motorok, fegyverek

A látogatók különböző imitált rendőri intézkedéseknek, látványos bemutatóknak, veszélyes szituációkat prezentáló helyzeteknek lehettek szem- és fültanúi, melyen felül saját kezükkel is kipróbálhatták, milyen a bűnügyi technikusok munkája. További ízelítő a rendőrnapi programból: kutyás, motoros és fegyverzettechnikai bemutató, baleset- és bűnmegelőzési ismertető, technikai kiállítás.

Az érdeklődők a különböző rendőrszakmai ismereteken és ajánlásokon túl első kézből megtudhatták azt is, hogyan válhatnak az ország legnagyobb rendészeti szervének tagjává. A toborzótevékenységet kiegészítette az úgynevezett „Bike­safe” program is, aminek keretében a kerékpárral érkezők ingyenesen regisztrálhatták kétkerekűiket a rendőrség központi adatbázisában.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!