BOON Sziréna

2016.09.03. 21:50

„Szétrúgjuk a fejed, ha szólni mersz...”

Miskolc - Sorozatosan megalázták, majd kirabolták társukat az állami gondozott fiatalok.

Miskolc - Sorozatosan megalázták, majd kirabolták társukat az állami gondozott fiatalok.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat négy, az elkövetéskor 15-17 év közötti fiatalkorú fiúval szemben, akik még tavaly októberében a szintén fiatalkorú intézeti lakótársukat megalázták, megfenyegették, elvették az értékeit.

Így tett a „négyek bandája”

A négy, immár vádlott fiatal és a sértett is egy miskolci gyermekvédelmi intézet lakói voltak. A „négyek bandája” – kihasználva erőfölényét és életkorát – mindent megtettek, hogy megkeserítsék a néluk fiatalabb fiú mindennapjait, rendszeresen inzultálták, elvették a pénzét, cigaretta csikkeket gyűjtettek vele és kéregetésre „kérték”.

Dr. Miskolci László megyei főügyész kérdésünkre elmondta, hogy – a vádirat szerint – az ominózus napon délelőtt, a sértett fiú Miskolc belvárosába indult, de a négyes az intézet bejáratánál megállította, egyikük felszólította, hogy menjen be velük a bejárat előtt található lépcső alá. A fiú nem mert ellenállni, a banda a lépcső alatt körbeállta és pénzt követeltek tőle, miközben szidalmazták és veréssel fenyegették. A vádlottak közül ketten átkutatták a zsebeit, egyikük elvette a mobiltelefonját, másikuk pedig az utazási bérletszelvényét. Végül harmadik társuk megfenyegette a rémült fiatalt, hogy ha szólni mer valakinek az esetről „szétrúgják a fejét”. Miután a vádlottak távoztak, a megtámadott azonnal értesítette intézeti nevelőjét a történtekről, majd feljelentést tettek a rendőrségen.

Akár öt évet is kaphatnak

A vádlottak cselekményükért akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők, az ügyészség vádiratában mindegyikük esetében végrehajtandó fiatalkorúak börtönbüntetésének kiszakiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

- Szaniszló Bálint -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!