BOON Sziréna

2011.06.16. 16:36

Látható közbiztonság – Közbe lépett a szabadidős rendőr Ózdon

<p>Ózd -&nbsp;Késsel riogatta a busz utasait az a nő, akit egy szabadidős rendőr szállított le a járműről majd átadta kollégáinak a tettest.&nbsp;</p>

A napokban a Miskolc és Ózd között közlekedő autóbuszon egy középkorú nő hangos és trágár szavakkal szidalmazta, majd késsel hadonászva fenyegette meg az utasokat. A buszon utazott az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársa is, aki az esetet látva azonnal szolgálatba helyezte magát. A szabadidős rendőr határozott fellépésével egyrészt megakadályozta, hogy súlyosabb bűncselekmény megvalósuljon, továbbá a közreműködött abban, hogy az időközben értesített kollégái a rendőrségre előállítsák a gyanúsítottat.

Az Ózdi Rendőrkapitányság garázdaság vétsége miatt indított nyomozást az ügyben, amelyet gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervez befejezni.

Információs háttér

Büntető Törvénykönyv – Garázdaság: „Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!