BOON Sziréna

2008.09.20. 15:26

Benzinkútrablás Dédestapolcsányban

<p>Dédestapolcsány - Földről és levegőből is üldözték a bandát, amelyik csütörtökön este kirabolta a dédestapolcsányi benzinkutat - három támadót már elfogtak a rendőrök...&#160;<DIA alt="Rablás Dédestapolcsány 2008.09.19." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Rabl_s_D_destapolcs_ny_2008_09_19_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Rablás Dédestapolcsány 2008.09.19." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-dedestapolcsany_rablas_benzinkut.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/dedestapolcsany_rablas.avi/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Csak a szemet szabadon hagyó sísapkát fejükbe húzó három férfi lépett be a Dédestapolcsány szélén, a lakóházaktól távolabb lévő benzinkútra csütörtökön este, és egyikük fegyvert szegezett az alkalmazottra. Majd a kiráncigálták a pult mögül és a földre fektették. Néhány perces fenyegetés után pár tízezer forint készpénz zsákmányhoz jutott a banda. A kútkezelő kezeit és lábait végül ragasztószalaggal összekötötték, és az üzlet végében lévő kommunális helyiségbe vitték. Majd a támadás ideje alatt őrszemként kint lévő negyedik társukkal együtt kereket oldottak.

Kiszabadította magát

A kútkezelőnek sikerült kiszabadítania lábát és az üzleti térbe kijutott. Telefonálással is megpróbálkozott, de nem járt eredménnyel. A hátsó helyiségből történt kijutásával egyidőben érkezett azonban a kútra egy falubeli férfi, aki rendőr, de Budapesten teljesít szolgálatot. Ez a körülmény nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a rendőrségi gépezet gyorsan beindulhasson. Miután a helyi telefonálás nem vezetett eredményre, a szolgálaton kívüli rendőr az ORFK ügyletén keresztül tudatta a helyi rendőrséggel a rablás tényét. A kazincbarcikai rendőrök pedig a riasztást követően öt perccel már a tetthelyen voltak. Mivel fegyveres rablásról volt szó, a nyomozást azonnal átvette a megyei rendőr-főkapitányság.

A levegőből is keresték

A főkapitány pedig a helyszínre kérte a hőkamerával ellátott helikoptert, mert a rablást követően csekély idő telt el, és esély mutatkozott arra, hogy forrónyomon elfogják a támadókat. A sötétség leplén pedig az infra-kamera áthatol. Láthatóvá teszi az embert. Az utakat egyébként azonnal lezárták. Ellenőrzési pontokat állítottak fel. Két órával a rablást követően pedig már bilincsben volt a négy elkövető közül kettő. Mindketten huszonéves és Ormosbányán élő férfiak. A rablóbanda fele már megvolt, de a rendőrök tovább folytatták a csapaterős kutatást. Több tucat rendőr láncba több négyzetkilométernyi erdős területet nézett át. A remélt eredmény nem maradt el, mert a banda negyedik tagja is meglett. Immár csak a negyedik tettesnek sikerült megtartania lépéselőnyét. A keresés azonban tovább folyik.

Előterjesztés előzetesre
Dobi Tamás a B.-A.-Z. Megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda munkatársa arról tájékoztatott, hogy fegyveres rablással gyanúsítják az elfogott és a még szökésben lévő személyeket. Akiket őrizetbe vettek, előzetes letartóztatásukra is indítványt tettek már. Olvasóink internetes hírportálunkon, a www.boon.hu oldalon megnézhetik azt az exkluzív videofelvételt, amin a rablás élőben látható. Amikor benzinkutast a földre viszik és fegyvert fognak rá...

 

 

Korábbi értesüléseink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!