boon-sportoldal

2018.10.10. 08:02

Két hétvége, három nemzetközi verseny

Miskolc - Rijekában és Bielsko-­Bialában szerepeltek a napokban a miskolci karatékák.

Miskolc - Rijekában és Bielsko-­Bialában szerepeltek a napokban a miskolci karatékák.

Szeptember 29–30. között rendezték meg a 18. Horvát Open nemzetközi kvalifikációs versenyt Rijekában, melyen a miskolci Justi­tia Fuji-Yama SE két versenyzővel vett részt. Edzőként Sensei Schuster Judit segédkezett a katások mellett.

Az U18-as női kata kategóriában Tóth Vanda három győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen végzett. Az U21 férfi formagyakorlat versenyszám résztvevője volt Szilágyi Gergő, aki két győzelemmel kezdett, majd svájci ellenfelétől kikapott.

Négy fordulót

A következő kvalifikációs állomás október 5–7. között következett, a 12. Polish Open nemzetközi verseny Bielsko-Bialában, ahol két karatéka lépett tatamira, akiket Sensei Kis Virág kísért el. A junior lány kata versenyszámban Tóth Vanda négy fordulót vett sikeresen, amellyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az U21 férfi kata kategóriában Szilágyi Gergő egy győzelmet követően alulmaradt ellenfelével szemben.

Október 6-án a Bihor Open nemzetközi karateversenyen a fiatalabb korosztály vett részt a miskolci egyesületből. Hat karatékát Sensei Pálinkás András kísérte, akik összesen egy arany-, három ezüst- és három bronzérmet gyűjtöttek össze.

ÉM


Eredmények

12 éves fiú kata: 1. Bérczes Botond.

12 éves fiú kata: 2. Elekes Máté.

13 éves fiú kata: 3. Elekes Máté.

Kadet lány kata: 2. Görgényi Laura.

Kadet lány kata: 3. Nagy Gréta.

Kadet fiú kata: 2. Suszterics Gergő.

12-13 éves fiú kumite -48 kg: 3. Elekes Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!