boon-sportoldal

2017.04.12. 15:36

Helytállt Holló Bangkokban

Bangkok, Kazincbarcika - Hétfőn lépett dobogóra a korosztályos vb-n a barcikai klub fiatalja.

Bangkok, Kazincbarcika - Hétfőn lépett dobogóra a korosztályos vb-n a barcikai klub fiatalja.

Hétfőn rendezték Thaiföldön, Bangkokban az ifjúsági súlyemelő-világbajnokságon a fiúk +94 kg-os küzdelmeit. A versenyben érdekelt volt a Kazincbarcikai VSE sportolója, Holló Szilárd is, aki a legjobbak között, az A csoportban léphetett dobogóra, tíz másik társával együtt (előzetesen 310 kg nevezési eredményt írtak a neve mellé, s ezzel a hatodik volt a rangsorban).

Másodszorra nem

Az észak-borsodi tárcsás szakításban 133 kilogrammon kezdett, ami sikerült, miként a második gyakorlat, a 137 kg is. Harmadikra 139 kilóra tetette a súlyt a barcikai emelő, ám ez a kísérlete nem volt jó, így összességében a 8. lett az első fogásnemben. Lökésben 160 kg-val nyitott Holló Szilárd, biztosan, majd a 165 kg előbb kifogott rajta, másodszorra viszont már nem – ami szintén a nyolcadik pozícióhoz volt elegendő, miként összetettben is.

– Amíg nem ismeretesek a pontos körülmények, addig itthonról nehéz bármit is megítélni – mondta a KVSE edzője, Pátrovics Géza. – Az eddigi legjobb eredményétől elmaradt, volt két rontott fogása, ami nem jellemző rá, mert hatfogásos versenyző. Ettől függetlenül gratulálok a nyolcadik, pontszerző helyhez, ha majd hazaér, kielemezzük a történteket. A nemzetközi mezőny nagyon erős, a legjobb esetben egy helyet léphetett volna előre. Az első vébéje volt, tisztességesen helytállt, a jövő embere.

ÉM-MI


Eredmények

A +94 kg-os végeredmény: 1. Kanstantin Kurouski (Fehéroroszország) 360 kg (165, 195), 2. Dmitrij Gogichaev (Oroszország) 352 kg (155, 197), 3. Roshani Mohammadreza (Irán) 347 kg (156, 191), ...8. Holló Szilárd 302 kg (137, 165).


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!