boon-sportoldal

2012.09.19. 13:13

Aranyérmek és világcsúcsok

A szlovákiai Bártfa adott otthont a GPC profi szervezet idei Raw Fekvenyomó Világbajnokságának.

A szlovákiai Bártfa adott otthont a GPC profi szervezet idei Raw Fekvenyomó Világbajnokságának.A viadalon - melyen ezen a héten 25 ország több mint 500 versenyzője méri össze erejét fekvenyomásban és erőemelésben - a Miskolci VSC hat versenyzővel képviselte hazánkat. Közülük is kiemelkedőt nyújtott a sokszoros világ- és Európa-bajnok Mészáros László (open kategória, -140 kg), aki raw-ban élete eddigi legjobb teljesítményét érte el 303 kilóval, amivel természetesen nyert és abszolútban is a legjobbnak bizonyult. Stranszki Norbert (open kategória, -125 kg) 232.5 kilóval lett aranyérmes, Lukács Sándor (open kategória, -100 kg) 180 kilóval ötödik míg Karcsák Attila (open kategória -110 kg) 185 kilóval negyedik lett. A juniorok között Oláh Ákos (-90 kg) 213 kilóval új világcsúccsal diadalmaskodott és abszolútban is a legjobb lett, az ifjúságiaknál pedig Mészáros Dávid (-100 kg) 192.5 kilóval ugyancsak új világrekorddal lett első.

A csapatbajnokságban Magyarország végzett az első helyen Szlovákiát és Franciaországot megelőzve. A díjat Mészáros László, a Magyar Professzionális Erőemelő Liga fekvenyomó szövetségi kapitánya vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!