boon-sportoldal

2012.04.22. 09:13

DKSK-MISI: Romló dobóteljesítmény és 10. hely

Miskolc - Hazai vereséggel zárta a szezont a DKSK-MISI élvonalbeli női kosárlabdacsapata.

Miskolc - Hazai vereséggel zárta a szezont a DKSK-MISI élvonalbeli női kosárlabdacsapata.

Szombatra maradt annak megválaszolása, hogy a női kosárlabda NB I/A csoportban melyik együttes végez a 9., és melyik a 10. helyen. A mostani DKSK-MISI – BSE-FCSM meccs a rájátszásban a harmadik volt, ugyanis a két nyert mérkőzésig tartó csata két összecsapás után döntetlenre állt. A szezonzáró utolsó találkozón a fővárosiak kezdtek jobban (0-5, 6-9), de az 5. percben már a Diósgyőr vezetett (12-9). És mivel az első negyed hajrájában nagyon jól védekeztek, és a palánk alatt is eredményesek voltak, tisztes előnyre tettek szert a játékrész végére a sérült Hadzovic és Farkasinszki nélkül játszó fehér mezesek (24-16).

A második tíz perc elején hamar felzárkózott a BSE (28-24), majd elkezdődtek az időkérések. 30-26-nál vendég, a 17. percben 34-31-nél hazai, a negyed utolsó minutumában, 38-33-nál ismét fővárosi. Vagyis mindkét tréner igyekezett megragadni a lélektanilag fontosnak tűnő pillanatokat, ezek közül az utolsóból jól jött ki a BSE, mert Károlyi triplájával két pontra csökkentette a különbséget (38-36).

Fordulás után

A térfélcsere után három perc sem telt el, amikor mindkét oldalon már 3-3 csapatfault állt az eredményjelzőn, és 40-40-es állás. A 25. percben pedig egy fél meccsnyi idő után ismét a vendégeknél volt az előny (42-46), a következő BSE duplánál pedig hazai időkérés következett. Fordulat azonban nem következett be, mert a folytatásban csapnivalóan védekezett a DKSK, és a zóna védekezéssel szemben a különbséget öles lépésekkel (hárompontosokkal) csökkenteni kívánó elképzelés nem jött be. Nagyon messze volt már ekkor az első játékrész 83 százalékos dobóteljesítményétől a hazai együttes, a harmadik negyedbeli 29 százalékával... (47-53).

A 33. percben 47-57-nél felharsant a lelátón a diósgyőri szurkolótábor kesergője, a ,,Ne add fel soha”, ami a kilátástalan helyzetekben szokott előkerülni. Így volt ez most is, a hazai együttesben nem akadt olyan ember, aki ebben a kritikus időszakban vezérré tudott volna válni. Változatlanul pocsékul dobtak a diósgyőriek, nyolc perc alatt csupán hat pontra telt tőlük (53-62), és ennek egyenes következményeként el is vesztették a meccset.

Jegyzőkönyv

DKSK-MISI – BSE-FCSM 58-65 (24-26, 14-20, 9-17, 11-12)

Miskolc, 400 néző. V.: Gorka, Pozsonyi, Sallai.

DKSK-MISI: Ocsenás (7), Szabó B. (-), Reiner (18), Skoric (20), Budimir (9). Csere: Lugosi (2), Kántor (-), Sándor (2), Papp (-). Edző: Milen Vukicevic.

BSE-FCSM: Szondy (9), Orsó (9/3), Károlyi (8/3), Miháczi (-), Bagi (11/3). Csere: Sonyák (12), Tiba (6/3), Hegedűs (10), Karlócai (-), Bodnár (-), Szabó V. (-), Vukov (-). Edző: Puskás Artúr.

Milen Vukicevic: – A zóna ellen nem lehet eredményesnek lenni külső dobások nélkül, ezt nem tudtuk megoldani. Látszott a rutintalanság, nagyon hiányzott ma is két alapemberünk. Ettől függetlenül köszönöm a játékosoknak az egész éves munkát.

Puskás Artúr: – Szeretném megköszönni a lányoknak az egész éves munkát, büszke vagyok rájuk. Remélem a szövetségben az illetékeseknek megvan Szondy Dóra levelezési címe...

A két nyert meccsig tartó párharcot 2-1-re, a BSE-FCSM nyerte, a fővárosi együttes lett a 9., a DKSK-MISI a 10. helyen zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!