boon-sportoldal

2011.11.20. 14:08

Továbbra is pont nélkül áll a Mezőkövesdi KC gárdája

Tatán is vereséget szenvedett a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Tatán is vereséget szenvedett a mezőkövesdiek élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.A Budapest Bank Liga 11. fordulója is rosszul sikerült a matyóföldiek számára. Az egész mérkőzést a Tata irányította, a kövesdiek csak az eredmény után futottak. Védekezésükkel ugyan nem volt gond, inkább a technikai hibák és a támadásbeli gólképtelenség okozta a vesztüket. Az elején 5-2-re elhúzott a Tata, aztán felváltva este a gólok, majd az első félidő vége felé újra megtorpant a Buday-legénység, így a szünetben ötgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A kapusok sem

Az MKC helyzetét az egyéni hibák, a technikai hiányosságok és az eladott labdák nehezítették. Ráadásul ezúttal a kapusok sem remekeltek, a „beleszürkültek” a mezőnybe, nem tudták azt a bizonyos pluszt hozni. A második félidőben egyébként a vendégek mindent elkövettek, megpróbáltak felzárkózni, s miután ez két gólra sikerült is, előjött a régi betegségük: egymást érték az eladott labdák, a támadó-szabálytalanságok és -zárások, ezt pedig kihasználták a tataiak, akik könnyű gólokat szereztek, míg az MKC-nek minden találatért meg kellett küzdenie. A 46. percben már tíz gól volt a különbség a két együttes között. A sok kiállítás is gondot okozott az MKC-nek, majd a piros-fehéreken nem segítettek a cserék sem. Kupiék a hajrában ugyan némileg felzárkóztak, de a pontszerzéstől messze álltak.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Tatai HAC – Mezőkövesdi KC 29-23 (14-9)

Tatabánya, 300 néző. V.: Nagy F., Túróczy.

Tata: Czérna – Benis (9), Szám (3), Kanyó Balázs (-), Hodi-Pongrácz (4), Kiss Á. (5), Bodnár (-). Csere: Kovácsovics (kapus), Melhardt (kapus), Kanyó Bence (1), Zeck (4), Hegedűs (-), Hajdu (2), Bodnár (1), Basky (-), Lehócz (-). Vezetőedző: Kanyó Antal.

MKC: Tóth K. – Lezák (4), Bécsi (1), Korsós (-), Gyuris (2), Fekete (1), Molnár (2). Csere: Holló (kapus), Pallag (kapus), Rosta M. (1), Gubó (4), Nyikes (2), Morva (2), Kupi (4), Barta (-). Vezetőedző: Buday Ferenc.

Kanyó Antal: – A látottak alapján sikerünk megérdemelt. A győzelmet a régi és az új elnökünknek ajánljuk.

Buday Ferenc: – Játékunkban nem volt átütőerő, ráadásul rengeteg technikai hibát vétettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!