boon-sportoldal

2011.08.03. 11:49

Kevés pont, jó technikával

Az abszolút értékelést tekintve negyedik helyen áll ifj. Tóth János és Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) a hazai ralis pontvadászatban.

Az abszolút értékelést tekintve negyedik helyen áll ifj. Tóth János és Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) a hazai ralis pontvadászatban.A hétszeres bajnok szerint jelenleg nem nekik áll a zászló, ha valami egetverő dolog nem történik, akkor szerinte egy Mitsubishit kormányozó pilóta örülhet majd a bajnoki címnek. Vegyes éve van Janikának, de a technika egyszer sem hátráltatta, a biztos háttér pedig örömmel és ebből a szempontból nyugalommal tölti el.

- Az eddigi négy versennyel nem vagyok túlságosan megelégedve – tekintett vissza az idei eseményekre ifj. Tóth János. – Több pontunknak kellene lenni, mint amennyi most van. Egerben rosszul kezdődött minden, utána pedig számottevően nem tudtunk javítani. Vagy a szerencsével álltunk hadilábon, vagy rossz gumiválasztás miatt úszott el a jobb helyezés, vagy egyszerűen nem fordítottunk kellő időt a felkészülésre. A Peugeot viszont minden versenyen tökéletesen működött, ami optimizmusra ad okot a következő futamok előtt.

Debütálás előtt

A rendező döntése értelmében az aradi gyorsasági szakaszokat háromszor járhatják be a versenyzők, tehát limitálták ezeket a lehetőségeket.

- Ismerve a hazai szokásokat, és a magyar versenyzők mentalitását – tisztelet a kivételnek -, kicsit izgulok emiatt – tette hozzá ifj. Tóth János. – Eddig ugyanis azt tapasztaltam, hogy az éppen aktuális rendező nem tudott úrrá lenni a helyzeten. A háromszori tréninget egyébként kevésnek tartom, az optimális a négy lenne, de azt akkor ellenőrizni kell. Ha viszont nincs kontroll, akkor nem kell kiírni. Kíváncsian várom, hogy Aradon mennyire sikerül változtatni ezen a helyzeten. Egyébként ha jól tudom, két nap lesz felírni a pályákat, amit elegendőnek tartok.

ifj. Tóth János a hazai mezőny legtapasztaltabb top-pilótája, de Arad környékén még ő sem versenyzett. Janika tehát debütálás előtt áll, és abban bízik, hogy idén végre Fortuna is rájuk mosolyog majd. Ugyanazzal az autóval indulnak az ötödik viadalon, mint Veszprémben tették. A technikával tehát nem volt problémájuk, a hátralévő két futamon pedig mindent elkövetnek azért, hogy feljebb zárkózzanak összetettben. Bár azt is tudják, hogy ebből a szempontból a sorsuk már nem csak az ő kezükben van. 

- BOON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!