boon-sportoldal

2010.11.12. 13:19

A kacsa nem lengyel honban fürdik

<p>Nem teszi át működési területét Lengyelországból Ukrajnába a Speedway Miskolc.</p>

Érdekes hírt jelent meg az egyik legnagyobb lengyel sportportálon, a Sportowefakty-n. Értesüléseik szerint két orosz gárdával és aSpeedway Miskolccal bővítenék a jelenleg szerény, 4 csapatos ukrán bajnokságot. Az orosz együttesek közül a néhány hete éppen Miskolcon a Bajnokcsapatok Európa Kupája címet elnyert Turbina Balakovoval, valamint a Mega Lada Togliattival tárgyalnak az ukrán liga létrehozásáról. A cikk egy kérdéssel fejeződik be: öt lengyelországi szezon után a Speedway Miskolc Ukrajnába költözik?

– Szó sincs róla, bár a gyerekdal szerint a kiskacsa Lengyelországban fürdik, de úgy tűnik, hogy a kacsa Ukrajnában mártózott meg – válaszolta érdeklődésünkre Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. – Szóval, ez a hír kacsa, az ukrán bajnokságban vagy ligában biztos nem fogunk versenyzeni, mert ennek semmi értelme, azon a piacon a sportmarketing érték még a magyarországinál is kevesebbet ér, nem is szólva a lengyelországiról. Sajnos, mi ez utóbbi piacon sem tudtunk nagyot alakítani az elmúlt évben, sem markerting-, sem sportszakmai téren, bár hozzá kell tegyem: ez előbbiből következett az utóbbi. Pedig lenne benne ráció, a lengyel reklámpiacra be lehetett volna törni klubunkon, a Speedway Miskolc csapatán keresztül, de azokat, akikről úgy gondoltuk, hogy ez őket érdekelheti, nem tudtuk meggyőzni erről. Nem akarok nagy dolgokkal előhozakodni ezzel kapcsolatban, de szerintem Miskolcnak is van olyan "terméke", amit el tudtunk volna adni, például a Barlangfürdőt, de hiába mozgattunk meg minden követ annak érdekében, hogy ebben a korábbi városvezetés, a fürdő vezetése lásson fantáziát, nem jártunk eredménnyel. Pedig a lengyel emberek szeretnek gyógyfürdőkbe járni, nem is vagyunk messze tőlük, szerintem jó reklámhordozók lettünk volna, és talán a Barlangfürdőben is elfért volna még néhány vendég, akiket rajtunk, illetve a lengyel média által teremtett nyilvánosságon keresztül el lehetett volna érni. Talán majd a mások, új szemléletű, új emberek, gondolok itt a városvezetésbe bekerültekre, másképp látják majd ezt a kérdést.

A realitások

A lehetőségek, az elszalasztottak és a jövőbeni mellett Jacsó Tibor szót ejtett a jelenről is:

– Ha 2011-ben is fog versenyezni Speedway Miskolc, akkor a lengyel II. ligában fogunk szerepelni. Az elmúlt öt év ugyanis nem múlt el bennünk sem nyomtalanul, felépítettünk valamit a semmiből, egészen az I. ligáig jutottunk, ahonnan ugyan búcsúra kényszerültünk, de ha csak a sportemberi mivoltunkon múlik, akkor nem hagyunk hátra csapot, papot, és egy ilyen dicstelen eredménnyel a hátunk mögött nem intünk búcsút a lengyeleknek, hanem ott folytatjuk, ahová a sportszakmai eredményeink alapján jutottunk. Sajnos, a helyzet azért ettől összetettebb, ahhoz, hogy jövőre is itt szerepelhessünk, le kellene dolgoznunk az adósságállományunkat. Azon vagyunk, azt szeretnénk, ha be tudnánk adni a nevezésünket a jövő évre is. Hogy sikerül-e? Remélem igen, most még messzinek tűnik ez az időpont. Addig reményeink szerint megismerjük Miskolc vezetésének sportkoncepcióját, mert ebből valószínűleg ki fog derülni, hogy a megújult városvezetés mit gondol a salakmotorról, és hogy van-e, lesz-e létjogosultsága sportágunknak ebben a régióban.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!