boon-sportoldal

2010.10.12. 12:38

"Fantasztikus érzés, hogy visszahódítottam az első helyet!"

<p>Kazár Miklós a Hell Racing Team pilótája második alkalommal is megszerezte a bajnoki aranyat, a Short Track Quad szakágban.</p>

A rossz időjárási viszonyok miatt három hete elhalasztott utolsó bajnoki futamot hétvégén tartották meg Kecelen. Az összetett első hely legnagyobb esélyese Kazár Miklós, a szezon utolsó megmérettetésén taktikus versenyzéssel tette fel a koronát egész éves teljesítményére. Így 2008 után immár másodszor, magyar bajnokként zárta a 2010-es versenyévadot.
A HELL Racing Team quad versenyzője, Kazár Miklós megígérte az utolsó Short Track Quad magyar bajnoki futam előtt, hogy taktikus versenyzéssel csak egy dologra fog törekedni, hogy megszerezze a bajnoki címet. Nos, a kiváló sportember állta a szavát, és 2008 után immár második alkalommal lett a szakág magyar bajnoka. A pilóta elárulta, sikerét annak köszönheti, hogy csapatával nagyon jó döntést hozott akkor, amikor két motorral nevezett be az utolsó megmérettetésre. A rég áhított ünneplés és lazítás azonban még várat magára, hiszen az idén már második short quad bajnoki címét megszerző tehetség  még a hétvégi Mecsek Ralira készül.

"Az időjárás egyszerűen fantasztikus volt. Talán éppen ez dobott fel annyira, hogy az időmérőt megnyertem, így a két futamon én indulhattam az élről." - mondta a boldog miskolci versenyzőKazár Miklós. "Miután taktikai versenyekre készültem, így ennek különleges jelentősége volt a számomra. A futamon a nyolcadik perc végéig az élen álltam, és ekkor kiesett a legnagyobb riválisom, Benes Laci. Ám ahogy mellé értem a pályán száguldva, az én motorom is elkezdett rakoncátlankodni. Alig tudtam vele haladni, és mire leintették a futamot, száz méteres előnyből egy körös hátrányra tettem szert, ám így is harmadik lettem. Be kell, hogy valljam, ha van még két kör, szétesik alattam a KTM."

Csak a Mecsek rali után

"Nagyon jó döntés volt, hogy két motorral érkeztünk Kecelre." - vallotta be Miki. "Ha nem így tettünk volna, most nem vallhatnám magam kétszeres magyar bajnoknak. Persze a második etap előtt azért kellett némi állításokat végezni a motoron, hiszen az más viszonyokra lett beélesítve. A második futam? Ekkor is nyolc percen keresztül az élen mentem, de Benes Laci nagyon szorosan jött a nyomomban. Hirtelen átfutott az agyamon, nekem már a második hely is bőven elég, így elengedtem, és szinte bekísértem a célba. Bevált a taktikám, hiszen összetettben a második lettem, így 2008 után ismét sikerült megnyernem a Short Track Quad szakág magyar bajnoki címét. Különösen büszkévé tesz, hogy visszahódítottam az első helyet, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy megvédeni, vagy visszaszerezni sokkal nehezebb a bajnoki címet, mint megszerezni azt.

A SEAT Leon Kupa gyorsasági első helyezést követően most a quadosok között is a legjobbnak bizonyult Kazár Miki, azonban a nagy ünneplés  még odébb van.

"Egyelőre nincs helye az ünneplésnek, hiszen a hétvégén a Mecsek ralin indulok, ahol mindenképpen szeretnék előrébb kerülni az abszolút nyolcadik helyemnél." - árulta el. "Ha annak vége, jöhet az ünneplés!"

A Short Track Quad bajnokság végeredménye: 
1. (és magyar bajnok) Kazár Miklós (KTM) 183 pont, 
2. Benes László (KTM) 170, 
3. Gyurján István (Suzuki) 150,
 ...
5. Kunkli Tivadar (Suzuki) 96.

- BOON -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!