boon-sportoldal

2010.09.29. 07:36

SM: Most sem mennek Rybnikbe

<p>Másodszor halasztották el a Speedway Miskolc idei utolsó lengyel I. ligás mérkőzését.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga idei utolsó meccsét, az alsóházi rájátszás 6. fordulójára kiírt RKM ROW Rybnik – Speedway Miskolc összecsapást a múlt vasárnap kellett volna megrendezni. Azonban egy nappal ezelőtt, szombaton a két csapat abban egyezett meg egymással, hogy három nappal később, vagyis ma 17 órától mérkőznek meg a lengyel városban, ahová az eredeti időpontra jelentős mennyiségű csapadékot jeleztek a meteorológusok.

Áradások

– Jött is az égi áldás, ahogy arra számítani lehetett, olyan kiadós, hogy a rybniki csapat tájékoztatása szerint két napja egyfolytában esik ott az eső – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. – Komoly gondok vannak arrafelé, áradás fenyeget, így nem csoda, ha a Lengyel Motorsport Szövetségben az a döntés született, hogy szerdán nem lesz mérkőzés, nem kell kiutaznunk, hogy megnézzük, játékra alkalmatlan-e a pálya.

A Speedway Miskolc elnöke azt is elmondta, hogy van új időpontja is a meccsnek, a sorozat szervezője csütörtökön 16 órában határozta meg az új kezdési időpontot.

– Vannak kétségeink afelől, hogy ennyi idő alatt rendbe tudják-e hozni a pályát Rybnikben, de nem csak mi vagyunk szkeptikusok, hanem a lengyel szövetség illetékesei is, ugyanis a holnapi nap folyamán újra megvizsgálják a pályát, hogy megállapíthassák, hogy van-e esély arra, hogy azon, immár a csütörtöki új időpontban, lehet-e motorozni – mondta a miskolci sportvezető. – Kíváncsian várjuk a fejleményeket, valószínűleg szerdán kora este fogjuk tudni, hogy útra kell-e kelnünk.

Színmagyar

Jacsó Tibor érdeklődésünkre elmondta, hogy szerda reggel elvileg színmagyar csapat utazott volna ki Rybnikbe, és nem lesz ez másként akkor sem, ha csütörtökön kell menni, és ez utóbbi esetben is tagja lesz a Speedway Miskolcnak, a két legjobb hazai vaspapucsos, Magosi Norbert és Tabaka József, annak ellenére, hogy rájuk a pénteki szabadedzést követően, szombaton a miskolci BEK-döntőben való fellépés vár. Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha csütörtökön sem lehet motorozni a rybniki pályán, a Speedway Miskolc elnöke azt felelte, hogy ez esetben biztos, hogy nem ezen a héten pótolják be ezt a ligameccset, ugyanis pénteken és szombaton a BEK-döntő hivatalos játéknapjai miatt nem kötelezhetők kiállásra, míg a vasárnap a miskolci rendezvény esőnapja van, és a hét utolsó napjára ezért nem lehet kitűzni az elmaradt mérkőzés pótlását.

ÉM-BCS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!