boon-sportoldal

2010.09.30. 10:55

Konczról és Ambrusról is szó volt

<p>Negyedik szezonját kezdi a második vonalban ezen a hét végén a MISI-DKSK női kosárlabdacsapata.</p>

2007 nyara óta nincs élvonalbeli női kosárlabdacsapat Miskolcon, azóta, hogy a szép napokat látott  Diósgyőri Kosárlabda Sport Klub kimúlt, anyagilag ellehetetlenült. Azóta a Miskolci Sportiskola keretein belül működő kosárlabda szakosztály NB I/B-ben szereplő együttese jelenti a megyeszékhelyen a női kosárlabdasport csúcsát. Az a MISI-DKSK, amelyik ezen a hét végén, egészen pontosan szombaton 17 órától Kecskeméten kezdi meg a negyedik szezonját a második vonalban, egy újraformálódó együttessel.

Veszteségek

– Nagy veszteségek értek minket ezen a nyáron, nem elsősorban az NB I/B-s felnőtt csapatot, hanem az egész miskolci női kosárlabdát, azzal, hogy több olyan játékos is távozott, akit a jövő letéteményeseként tartottunk számon – mondta Áron Balázsné, a MISI-DKSK szakvezetője. – A legfájdalmasabb a centerposzton történő meggyengülésünk, hiszen amellett, hogy az eligazolt Demeter is játszott ezen a helyen, Fejesre építettük rá a játékot, aki szintén máshol folytatja a pályafutását. Pótolni kell őket, ami lesz könnyű, de hiszek benne, hogy sikerülhet, elsősorban azért, mert olyan játékosok alkotják a jelenlegi keretet, akik igazán játszani akarnak, akiknek az életében fontos szerepet játszik a kosárlabda, éppen ezért küzdenek, akarnak, hajtanak az edzéseken és a meccseken is.

Változások

Az edzőnő ezután annak a felsorolásába kezdett, hogy milyen változások történtek az előző évhez képest a játékoskeretben.

– Egyetlen új játékosunk van, Fülöp Adrienn, aki Nyíregyházáról érkezett – kezdte a tréner. – Ami pedig a távozókat illeti: Demeter Anita az NB I/A csoportos Szekszárd csapatához szerződött, Fejes Fruzsina a Ferencvároshoz igazolt, ahogy Ortó Petra is, míg Angyal Lilla a fővárosban jár majd főiskolára, és úgy tudom, hogy a MAFC együttesében folytatja a kosárlabdát. Ezért is mondtam, hogy nagy veszteség ért minket, mert gyakorlatilag a teljes kezdőcsapatunk eligazolt, és akkor még nem is beszéltem Nagy Dóráról, aki ugyan nem volt tagja a tavalyi NB I/B-s gárdának, de úgy volt, hogy ebben az évben már ő is játszik a felnőtt csapatunkban, aztán a nyár végén a Győr együtteséhez szerződött. Halkan mondom, hogy volt csapattársai, a MISI kadetjei között több olyan játékos is van, akik játszhatnának itt, a felnőtteknél, de mégsem állnak a rendelkezésemre...

Koncz és Ambrus

Amikor megemlítettük Áron Balázsnénak, hogy kosaras berkekben lehetett arról hallani, hogy olyan játékos is csatlakozhat a MISI-DKSK NB I/B-s gárdájához, aki korábban az élvonalbeli DKSK-ban is játszott, az edzőnő visszakérdezett:

Koncz Judit? Vele többször is beszéltem, próbáltam rávenni, elérni, hogy visszatérjen. Most költözött haza, Miskolcra, szülés után van, és úgy vélem, hogy szellemiségével, tudásával sokat segíthetne a nálunk játszó játékosok, és persze a csapat fejlődésében is. Sajnos, egyelőre úgy látja, hogy a gyermeke mellett az edzések látogatása sok lenne neki. Tényleg sajnálom, ahogy azt is, hogy Ambrus Erzsó – aki szintén sokat segíthetne – sem jött le végül edzeni hozzánk, pedig ez is szóba került.

Amikor arról érdeklődtünk, hogy a jelenlegi kerettel milyen céljai, eredményei lehetnek a MISI-DKSK NB I/B-s kosárlabdacsapatának, a következő választ kaptuk:

– Elsődlegesen az, hogy életben tartsuk a női kosárlabdát Miskolcon, és eközben minél eredményesebbek legyünk – jelentette ki Áron Balázsné. – Összesen nyolc csapat van az NB I/B Keleti csoportjában, közülük többel partiban lehetünk, például az első meccsen, a Kecskeméttel is, most szombaton.

ÉM-BCS

A MISI-DKSK

Bakos Szimonetta, Balák Tímea, Faragó Fanni, Fülöp Adrienn, Hassan Nisrin, Hurai Adél, Kaczkó Anna, Králik Anna, Lugosi Zsuzsa, Papp Anita, Sárréti Rita, Szolnoki Zsuzsa, Tóth Tímea, edző: Áron Balázsné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!