boon-sportoldal

2010.04.12. 20:48

Ricketts belátta, elnézést kért

<p>A Diósgyőri VTK ügyvezetője szerint vagy megbüntetik a légióst, vagy felbontják a szerződését.</p>

Nem játszik azon bizonyos eset óta. Rohan Ricketts, a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapatának angol légiósa a március 28-án, Berettyóújfaluban megrendezett Berettyóújfalu – Diósgyőri VTK tartalék NB III-as mérkőzésen figyelmen kívül hagyta csapata trénerének, Földesi Károlynak a döntését, aki a második félidő derekán le akarta cserélni. Nem jött le a játéktérről, s miután a váltás meghiúsult, sárga lapot is kapott. A piros-fehérek akkori szakmai irányítója, Tornyi Barnabás szabotázsként értékelte az esetet, s nem mellesleg később – múlt heti sajtótájékoztatóján – nem igazán jó színben tüntette fel a középpályást.

Tudomásul vette

Az egyik edzést megelőzően erről a fura esetről kérdeztük a 27 esztendős középpályást, aki korábban az Arsenallal kétszer megnyerte az FA Youth Cup-ot, később csapata volt még a Tottenham, a Coventry, a Wolverhampton, a Queens Park Rangers, a Barnsley, míg legutóbb a kanadai Major League Soccerben (MLS) szereplő Toronto FC mezében futballozott.

 – Belátom, le kellett volna jönnöm... Utána elnézést is kértem az edzőnktől – mondta a londoni születésű vendégmunkás, aki elmesélte saját verzióját is azzal kapcsolatban, aminek ezen cselekedete lehetett a végkifejlet.

– Egyrészt azért érkeztem a DVTK-hoz, hogy játsszak, másrészt azért, hogy segítsek a csapatnak, amely nem áll túl jó helyen. Februárban volt rajtam néhány felesleges kiló, de éreztem, hogy pár hét alatt rendbe tudok jönni, elérem az optimális állapotot. Még extra edzéseket is csináltam, egyedül. A pályafutásom sokak előtt ismert, s miután profi játékosnak tartom magam, tudomásul vettem, hogy az ideális forma eléréséhez szükséges a második csapatnál eltöltött idő. Ez normális, így van mindenhol. Egy klub második együttesében viszont jórészt fiatalok szerepelnek, akiknek más a feladatuk, céljuk, mint azoknak, akik a „nagyból” valamilyen oknál fogva, például sérülés után lekerülnek. Ám miként lesznek újra teljes mértékben használhatók, ha hatvanöt perc után lehozzák őket? Az ilyen labdarúgóknak kell a kilencven perc... Tornyi Barnabás még a kispadra sem ültetett le, akkor, amikor sorban veszítettük el a mecscseket, akkor sem amikor már rendben voltam.

Jó kedve van

Ez utóbbi mondat jelzi talán azt, hogy milyen volt a viszonya Rickettsnek és Tornyi Barnabásnak.

– Talán azt gondolta a mester, hogy ezután megőrülök, és itthagyom Magyarországot, de nem kívánom felbontani a szerződésemet. Tornyi Barnabás nem akart engem, nem akarta, hogy maradjak, hogy aláírjak, a játékstílusom miatt – jelezte a középpályás.

– Én azonban ilyen karakterű ember, s ebből kifolyólag ilyen típusú futballista vagyok, aki igyekszik mindenkivel jó kapcsolatban lenni, akinek mindig jó kedve van. Szerintem az a helyes, ha egy edző érdeklődik a játékosai iránt, ha néha dicsér, hogy „jól van, jól csináltad” és egyenlő mércével mér... Nagy Béla, valamint Tóth László remélem látják, hogy tudnék segíteni, a szurkolók is szeretettel fogadtak, s ezt én szeretném nekik visszaadni a pályán mutatott jó teljesítménnyel.

ÉM/MI


Fegyelmi tárgyalás

Földesi Károly megerősítette, hogy Ricketts elnézést kért, ám mint fogalmazott: „De ez nem így működik... Egy edző nyilvánvalóan nem cserél le valakit, ha jól játszik, egy játékos pedig sohasem kérdőjelezhet meg egy ilyen döntést. Egy amatőr sem csinál ilyet, nemhogy egy profi ...”

A múlt héten kinevezett vezetőedző, Tóth László a múlt héten jelezte: aki kirívó fegyelmezetlenséget követ el, annak nincs bocsánat...

„A napokban fegyelmi tárgyalást tartunk Ricketts-ügyben, amelynek két végkifejlete lehet: vagy súlyos pénzbüntetésben részesítjük a játékost, vagy felbontjuk a szerződését” – szögezte le hétfőn Nagy Béla, a DVTK-t működtető cég ügyvezetője.


Kapcsolódó cikkek: 

Nem jött le Ricketts a pályáról
Rohan Ricketts-et Tornyi Barnabás vezetőedző felfüggesztette, ami azt jelenti, hogy sem az NB I-es, sem az NB III-as keret edzéseit nem látogathatja.

Rohan Ricketts Diósgyőrbe igazolt
Az Arsenalban nevelkedett angol középpályással féléves szerződést kötött a Diósgyőri VTK.

Egy Arsenal-nevelés a DVTK-nál
Rohan Ricketts már bemutatkozott a Diósgyőr színeiben Rimaszombaton. Nézze meg Ön is a videókat az angol próbajátékos fantasztikus góljairól >>> 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!