boon-sportoldal

2008.04.10. 08:41

A száműzött orvos a csapat mellett lesz

<p>Két meccsre tiltották el a DVTK labdarúgócsapatának orvosát, dr. Balogh Sándort a kispadtól.</p>

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának keddi ülésén tárgyalták - a játékvezető jelentése alapján - a múlt szombaton lejátszott Diósgyőri VTK - Vasas NB I-es labdarúgó bajnokin történteket. A Diósgyőr kapusát, Köteles Lászlót kiállították a találkozó 83. percében, aki nagy meglepetésre három meccses eltiltást kapott tettéért, úgy, hogy korábban soha nem volt kiállítva. De nem csak őt tiltották el, hanem a csapat orvosát, dr. Balogh Sándort is, aki két meccsen nem ülhet le a kispadra.

Ritkán esik meg

Meglehetősen ritkán esik meg a futballban, hogy csapatorvost száműznek az övéi mellől, ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy mivel lehetett kiérdemelni ezt a büntetést.
- Hagy kezdjem azzal, hogy igazságtalannak tartom ezt a szankciót, semmi olyat nem tettem, ami miatt büntetést érdemelnék - mondta dr. Balogh Sándor. - Tudtommal a 91. perc eseményei kerültek be a játékvezetői jelentésbe, amikor a negyedik gólunk utáni eufóriában mondtam egy cifrát. Csak úgy bele a világba, senkinek sem címezve, a bennem lévő feszültséget levezetendő, ami után mint, ahogy mindenki a stadionban, így én is arra buzdítottam a pályán lévő DVTK játékosokat, hogy menjenek, mert még nincs vége a meccsnek, hátha sikerül 5-5-re hozni a meccset. Ma már tudjuk, hogy nem sikerült, és én még csak annyit szeretnék tudni, hogy vajon miért és miből gondolta azt a közelben lévő tartalék játékvezetői asszisztens, hogy neki címeztem a feszültségemet oldó felkiáltásomat…

A gyakorlatban

Arról is megkérdeztük dr. Balogh Sándort, hogy a kispadtól való eltiltás mit jelent majd a gyakorlatban, például a szombati, nyíregyházi bajnokin.
- Az biztos, hogy a csapattal együtt utazom a meccsre, és a mérkőzés előtt, illetve a szünetben, ha valakinek szüksége lesz rám a játékosok közül, akkor állok szolgálatára, hiszen az orvosi tevékenységtől, a hivatásomtól tudtommal nem tiltottak el - mondta a csapatorvos. - Most, hogy a kispadra nem ülhetek le, szívem szerint a vendégszektorba mennék, ahogy korábban is oda mentem, amikor még nem voltam a csapat orvosa. De azt hiszem ez jelentősen megnehezítené a mozgásomat, ha esetleg szükség lenne rám, akkor a várhatóan erős biztosítás alatt lévő vendégszektorból nemigen tudnék kijutni, ezért valószínűleg máshonnan fogok szurkolni a győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!