Vegyész RC: Újabb háromszettes három pont

Kazincbarcika - Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot a kazincbarcikai férfi röplabdacsapat.

Kazincbarcika - Továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot a kazincbarcikai férfi röplabdacsapat.

A férfi röplabda NB I 9. fordulójában vasárnap délután Sümegi RSE – Vegyész RC Kazincbarcika meccset rendeztek. Mivel a hazai gárda ebben az évadban még nem nyert mérkőzést, és mindössze 1 pontot szedett össze egy 3:2-es vereséget követően, így a találkozó esélyese a pontveszteség nélkül az élen álló Vegyész volt, akik azzal a büszke tudattal léphettek pályára, hogy mindössze egy szettet veszítettek eddigi 8 bajnokijukon.

Ezt a különbséget a hazaiak a meccs első játszmájában igyekeztek eltüntetni, és ezt nem is csinálták rosszul (2-2, 4-3). Utóbbi állásnál Szabó D. egyenlített szélről, majd ismét a lelkesen játszó sümegiek következtek (7-4, 8-5). Ezt követően Blázsovics zárkóztatta fel csapatát (8-7), majd Páez jó megmozdulásai után (11-10) Banai került a nyitóhelyre és ekkor sikerült fordítania a vendéggárdának. 12-14-es állásnál Oravec edző kért időt, volt mondanivalója, mert nem pörgött a maximumon csapata. 14-17-nél sümegi pauza miatt állt a játék, aztán amikor kétpontos különbségnél igazán elkezdhettek volna reménykedni a hazaiak egy szoros végjátékban, Páez ballagott a nyitóhelyre, és nem is tágított onnan, amíg remek labdabehozatalait követeőn zsinórban 5 egységet össze nem hozott csapata, megnyerve ezzel az első szettet (18-25).

A második játékrész eleje még ,,azonos” volt (2-2), de Blázsovics gondoskodott arról, hogy ebben a szettben kevesebb legyen az izgalom (2-5). 3-8-nál, technikai szünet híján sümegi időkérés következett, majd jött egy hazai pont (4-8). Aztán Szabó D. szerzett szélről egy találatot, és 4-9-nél a nyitóhelyre állt. És csak nyitott, csak nyitott, a VRCK pedig egymás után szerezte a pontokat, mert a sümegiek nem tudtak mit kezdeni a mezőny legjobbjának játékba hozott labdáival. Zsinórban 11 (!) pontot szerzett a Vegyész, hiába kért közben kétszer is időt a hazaiak szakvezetője. A dunántúliak lejtmenetét Nagy P. fékezte, aki 7-20-ra alakította az eredményt, de ez a különbség a szett végére még nőni tudott (11-25).

A harmadik játszma elején összeszedetten játszott a Sümeg, nem nagyon tudott elszakadni a VRCK (8-8), akik ekkor két legjobbjukat, Szabó D.-t és Páezt a kispadon pihentették, hogy mások is lehetőséget kaphassanak. Az egál környéki állásról Mészáros jó támadásai után mozdult el a Barcika, majd 13-16-nál sümegi időkérés következett. Nem sokkal később Toronyai került a nyitóhelyre és vágott be két ászt (15-19). Aztán mindkét együttes megcsinálta a saját pontjait, majd 18-23-nál Árvának volt egy jó megoldása, és innen már csak 1-1 egység volt hátra a meccs végéig.

ÉM-GF,BCS


Jegyzőkönyv

Sümegi RSE – Vegyész RC Kazincbarcika

0:3 (-18, -11, -19)

Sümeg, 100 néző. V.: dr. Árpás, Horváth M.

Sümegi RSE: Nagy, Óhidi, Erki, Balla, Kaposi, Németh. Csere: Illés (liberó), Benedek. Vezetőedző: Tamás Zoltán.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez, Juhász P., Banai, Blázsovics, Szabó D., Mészáros. Csere: Dudás (liberó), Gebhardt Á. (liberó), Toronyai. Árva, Kozsla, Milev. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Tamás Zoltán: – Gratulálok a barcikaiaknak, koncentráltan játszottak, magas szintű röplabdát mutattak be. Sok sikert kívánok nekik, mind a hazai, mind a nemzetközi porondon.

Daniel Oravec: – A hazai csapat az első szettben nagyon jól játszott, a második játszmától viszont mi domináltunk, miközben lehetőség nyílt a változtatásokra is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!