BOON - Sport - NB III.

2017.02.19. 10:55

KBSC: Úgy nézik, mintha most kezdődne

Kazincbarcika - Az első helyről vág neki a tavasznak a Kazincbarcikai SC NB III-as labdarúgócsapata.

Kazincbarcika - Az első helyről vág neki a tavasznak a Kazincbarcikai SC NB III-as labdarúgócsapata.

A téli szünet véget ért a harmadosztályban is, melynek Keleti csoportját a Kazincbarcikai SC gárdája vezeti. Hogy mindez elbizakodottságot vált-e ki a játékosokban, vagy egészséges önbizalmat, erről Koleszár György szakmai igazgatót, vezetőedzőt kérdeztük.

– Igyekszünk megtalálni a helyes irányt – válaszolta a tréner. – Akinél az elbizakodottságot érzékeltük, tettünk róla, hogy ez az érzése megváltozzon. Beszélgettünk a játékosokkal, és ennek során hangsúlyoztam: úgy kell neki­indulni a tavasznak, mintha most kezdődne a bajnokság. Tényleg szuper, ami eddig történt, amit eddig hoztak a játékosok, de ezt tegyük félre, és egészséges gondolatok mentén dolgozzunk tovább alázattal azért, hogy a pozíciónkat megtartsuk.

Három erősítés

A téli munkával kapcsolatosan a szakvezető az alábbiakról számolt be:

– A pihenőről viszonylag jó állapotban érkeztek vissza a futballisták. A keretből néhányan kikerültek, a helyükre próbáltunk olyanokat igazolni, akikkel tudjuk őket pótolni, akik a csapat hasznára lesznek. Így jött hozzánk a kapus Somodi Bence, a védő Kardos Norbert, valamint a támadó középpályás Kis Szabolcs. Tervben volt még egy erősítés, de ez végül nem realizálódott. Játszottunk hat edzőmeccset, elég széles volt a spektrum, hiszen volt ezek között megyei I-es és NB I-es ellenfél is. Kaptunk egy komoly keresztmetszetet, ez alapján bizonyos következtetéseket le lehetett vonni. A srácok jól dolgoztak, különösebb probléma nem volt. A kérdés a hét végi nyitánnyal kapcsolatban az, hogy milyen talajú pályán fogunk játszani, de legyen akármilyen, alkalmazkodni kell hozzá. Eddigi hazai statisztikánk szép, hiszen mind a kilenc itthoni mérkőzésünket megnyertük, és mindez ritka egy csapat életében, akár fél szezonra vetítve is. Tudjuk, hogy a sorozatok egyszer megszakadnak, de ezt szeretnénk minél tovább kitolni.

Nem a pillanatnak

Kádár Zsolt, a Kazincbarcikai SC sportigazgatója arról beszélt lapunknak, hogy a cél továbbra is a három éven belül való felkerülés az NB II-be.

– Kétségtelen, előkelő pozícióban vagyunk, de továbbra sem szeretnénk azt, ha a feljutás terhét rátennénk a játékosokra és az nyomasztólag hatna rájuk – jelentette ki a sportigazgató. – Az elvárás az, hogy az együttes továbbra is hozzon jó teljesítményt, és amennyiben minden játékos a saját képességeinek megfelelően teljesít, akkor akár csattanó is lehet a dolog vége. Rám, ránk sosem az volt a jellemző, hogy a pillanatnak élünk, próbáltunk mindig előre tekinteni, hosszabb távra tervezni. Ennek ellenére a feljutást, ennek lehetőségét nem hangoztatjuk, amennyiben odaérünk, akkor meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket.

ÉM-MI


A keretről

Jöttek: Somodi Bence (Kaposvár), Kardos Norbert (Kisvárda), Kis Szabolcs (Cigánd).

Maradtak: Fülöp Gergő, Belényesi Csaba, Fekete Tamás, Molnár Máté, Süttő Attila, Szemere Balázs, Burics András, Engel Alex, Kovács Péter, Illés Gábor, Lipusz Norbert, Sigér Ákos, Bene Attila, Marius Constantinescu, Faggyas Milán, Farkas János.

Mentek: Katona Bence (Putnok), Varga Bence (MTK), Turcsik Tamás (Jászberény), Odrobéna Péter (?).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!