BOON - Sport - NB III.

2016.07.06. 16:04

Változatlan putnoki cél: megint benn kell maradni

Putnok - A Putnok FC-nél a vezetőedzőnek ismét új csapatot kell építenie.

Putnok - A Putnok FC-nél a vezetőedzőnek ismét új csapatot kell építenie.

Szerdán kezdi a felkészülést az észak-borsodi együttes, amelynek vezetőedzője Koszta Péter marad.

Az a vágyam nem teljesült, hogy maradjunk egyben. Koszta Péter

Tizenhat éve

– Kétezerben jöttem haza, akkor még játszani, később pedig a szakmai munka felelőse lettem – mondta saját magáról Koszta Péter, akit visegrádi üdülésén értünk el. – Azt már biztosan tudom, hogy Putnokon gyűjtjük majd az erőt, nem megyünk sehová. Egy hónapunk van a munkára, ez elegendőnek tűnik, bár személy szerint ismét nehéz helyzetben vagyok, hiszen teljesen új csapatot kell építenem. Terveim szerint hetente hatszor tréningezünk majd úgy, hogy négyszer edzünk, kétszer pedig meccselünk. Felkészülési találkozóink programját még nem állítottuk össze, de bizonyosnak tűnik, hogy hatszor-hétszer tesztelem majd a fiúkat.

Amennyiben a hírek megfelelnek a valóságnak, akkor öten intenek búcsút a klubnak: Belényesi Csaba, Molnár Máté, Bene Attila és Sütő Attila egyaránt a Kazincbarcika SC együttesében folytatja pályafutását, míg Herceg Péter a Termálfürdő FC Tiszaújvároshoz kerül.

– Ennyit tudok jelenleg – folytatta Koszta Péter, majd hozzátette: – Még nem vagyok tisztában azzal, hogy kik jelennek meg szerdán és kik csatlakoznak a távozókhoz. Az pedig szintén ismeretlen előttem, hogy miként ügyeskedünk az átigazolási fronton, mert egyszerűen muszáj erősíteni. Bár a célokat és a terveket elég később is meghatározni, jelenleg úgy gondolom, hogy a biztos bennmaradás kiharcolása lesz a feladatunk. Engem kissé idegesít, hogy megint új csapatot kell építenem, a munkától ugyan nem félek, de az a vágyam nem teljesült, hogy maradjunk egyben.

Feljebb léptek

Miután a vezetőedzőt megismertettük az MLSZ által nyilvánosságra hozott NB III-as Keleti csoport beosztásával, Koszta Péter így vélekedett:

– Elvben gyengült a mezőny, hiszen az első három helyezett, a komoly játékerőt képviselő Nyíregyháza, a Cegléd és a Cigánd NB II-es lett. Négy, úgynevezett tartalékcsapat került ide, közülük az MTK mindig és mindenkire veszélyes, ugyanez már nem teljesen mondható el a Debrecen, a Diósgyőr és az Újpest második számú alakulatáról. Legutóbb mi voltunk a negyedikek, így ránk is nagyon figyelni fognak. A tizennyolcas mezőnyben bármi előfordulhat, de az erőviszonyokról csak az első hat-nyolc fordulót követően szabad majd érdemi következtetéseket levonni.

ÉM-KT


Öt megyei Keleten

Az MLSZ Versenybizottsága elkészítette a labdarúgó NB III 2016/2017. évi csoportbeosztásait.

Keleti csoport: BKV Előre, Diósgyőri VTK tartalék, DVSC-DEAC, ESMTK, Hatvan, Tiszaújváros, Hajdúböszörmény, Jászberény, Kazincbarcika, Monor, MTK tartalék, Nyírbátor, Putnok, Rákosmente KSK, REAC, Somos SE, Tállya, Újpest tartalék.

Közép csoport: Békéscsaba tartalék, Budafoki MTE-Újbuda, Dabas-Gyón, Dunaharaszti MTK, Dunaújváros PASE, Dabas SE, Ferencváros tartalék, Gyulai Termál, Hódmezővásárhely, Komlói Bányász, Méhkerék, Mórahalom, Paks tartalék, Pécs, Pénzügyőr, Szekszárdi UFC, Szentlőrinc, Szigetszentmiklós.

Nyugati csoport: III. Ker. TVE, Andráshida, Csepel, Csorna, Diósd, Érd, ETO FC Győr, Ajka, Videoton tartalék, Gyirmót tartalék, Hévíz, Bp. Honvéd-MFA, Kaposvár, Komárom, Puskás Akadémia tartalék, Sárvár, Tatabánya, Veszprém.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!