Hernádnémeti

2019.05.08. 08:30

Megújult a gyep, és lelátók is épülhettek

Helyi összefogás eredményeként újulhatott meg a sporttelep a településen.

Horváth Imre

Két mobil lelátó is épült

Az idei bajnokságban hónapokon keresztül volt kénytelen a hazai mérkőzéseit is idegenben játszani a Hernádnémeti SE megyei II. osztályú csapata a bajnokságban. Az ok azonban nagyon is pozitív: jelentős fejlesztést tudtak végrehajtani a sporttelepen.

Több forrásból

Ennek az egyik része magát a pályát, illetve az épületet érintette: így a gyep egy jelentős részét tudták például kicserélni, amely főleg a két kapu előtti részt érintette, ez van ugyanis nagyobb igénybevételnek kitéve.

– Itt három részből állt össze a forrás, egyrészt a TAO-támogatásból, másrészt az önkormányzat is hozzátette a maga részét, illetve a helyi vállalkozók segítségét is kértem, akik közül többen is támogattak minket kisebb-nagyobb összegekkel – tudtuk meg Kertész Istvántól, az egyesület elnökétől.

Emellett nagy újdonság a pályán, hogy a korábbi könyöklő mellé két mobil lelátó épülhetett meg, amelyek egyenként száz fő leültetésére alkalmasak. A sárga lelátók megépítéséhez a klub a szövetségtől kérhetett támogatást, amelyhez önrészt is biztosítani kellett. Mivel a település hátrányos helyzetűnek számít, így tízszázalékos önrésszel volt lehetőségük a támogatást igénybe venni. A lelátóhoz szükséges terepmunkát és alapot közmunkások készítették el, az önrészt pedig szintén az önkormányzat biztosította az egyesület számára. Emellett pedig eszköz- és járműbeszerzésre is volt lehetőségük, előbbi köréből kiemelkedik egy fűnyíró traktor, amely már rendelkezésre áll, és hamarosan megérkezik Hernádnémetibe az egyesület új kisbusza is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!