DVTK Jegesmedvék: az eddigi legnagyobb feladat a Maciknak

Miskolc - Szerdán megtartotta első jeges edzését a DVTK Jegesmedvék jégkorongegyüttese.

Miskolc - Szerdán megtartotta első jeges edzését a DVTK Jegesmedvék jégkorongegyüttese.

Ha augusztus, akkor beindul a munka a miskolci hokicsapatnál. A DVTK Jegesmedvék tagjai hétfőn és kedden egészségügyi, illetve fizikai teszten vettek részt, majd szerdán már előkerültek a sisakok, az ütők is, ugyanis a gárda – először – jégre ment a Népkertben. A pályára korizott keretben volt két hiányzó: az egyik kapus, Adorján Attila betegség miatt nem vett részt a 10.45-kor kezdődött foglalkozáson, míg Szirányi Bence azért volt távol, mert gyermeke született. Ugyanakkor a többiekkel gyakorolt az Egyesült Államokba visszakészülő Gőz Balázs, továbbá egy próbajátékos, a szlovákiai, zólyomi származású Kristian Luptak. A 20 esztendős korongos az előző szezont a kanadai Brace­bridge Pioneersben, a CPJHL ligában töltötte.

Jó benyomások

A DVTK-nál – miként ez az elmúlt években mindig így történt – ismét új szakvezető, a kanadai Glen Hanlon állt munkába. Először a vele kapcsolatos gondolatairól kérdeztük a csapat régi motorosát, a miskolci nevelésű Láda Balázst.

– Igazából most tartott először eligazítást – jelentette ki a bekk a szerdai tréninget megelőzően. – Volt egy rövid videós megbeszélés is, amelyen felvázolta, hogy körülbelül mit szeretne majd látni. Az első benyomások természetesen jók, mindenki bizakodóan néz a szezon elé, az biztos, hogy jó kezekben leszünk.

A hátvéd, amióta elkezdte a jégkorongot, 1990-ben, már sok mindent megélt, átélt, előbb a nyitott, aztán 2006-tól fedett csarnokban, de talán az előttük lévő szezon lehet számára is minden idők legnagyobb kihívása, amiatt, hogy a klub csatlakozott a szlovák Tipsport Ligához.

– Mindenképpen ez eddig a legnagyobb feladat a klub történetében, hogy egy nívós bajnokságban sorozatban 50 meccset végig kell játszanunk – jegyezte meg Láda Balázs. – Ilyen még nem volt korábban. Mindenki izgatottan várja, hogy mi lesz, nagyon reméljük, hogy megfelelünk majd az elvárásoknak. Meg kell majd próbálni elkerülni a hullámvölgyeket, hogy mindig hozzunk egy stabil teljesítményt, mindegyik meccsre százszázalékos felkészültséggel kell majd kimennünk. A ligában magasan képzett játékosok lesznek, mindenhol, ezért nem férnek bele a kihagyások.

A tétmeccsen dől el

Az ősmiskolci hokist arról is kérdeztük, vajon lehet-e helytálló az a megállapítás, hogy ilyen minőségű légiósok, mint amilyenek most jöttek a Macikhoz, még nem játszottak a klubban.

– Azért voltak itt már komoly légiósok korábban is – válaszolta Láda Balázs. – Az, hogy ki milyen kvalitású, milyen karakterű, nem az edzéseken és nem az edzőmeccseken fog eldőlni, hanem majd az éles tétmérkőzéseken, a play-offban. Elhamarkodottan senkiről sem szabad véleményt mondani, majd kiderül minden, mindenki azzal foglalkozik, hogy a dolgát minél jobb minőségben elvégezze, s közben próbálja segíteni a másikat.

Láda Balázs júniusban elmúlt 35 esztendős, így arról is faggattuk, máshogyan kell-e készülnie, dolgoznia ebben a korban.

– Több idő kell a felkészülésre, hogy összekapjam magam, hideg izommal nem megyek jégre, mert a sérülésveszély jobban benne van – válaszolta. – Jobban odafigyelek a levezetésre, a regenerációra is. Az, hogy meddig csinálom, mindig az adott szezontól függ, hogy miként alakul. Ezt befolyásolhatja sérülés vagy akár az edző meglátásai is, függ a teljesítménytől, na és attól, hogy mennyi bennem a tűz.

Csak kapus nem

Felvetettük, hogy szinte csak kapus nem volt még a klubban, illetőleg azt is, hogy lehet, ha az edző úgy látja, nem lesz csak harmadik vagy negyedik soros játékos.

– Ezzel nem foglalkozom, igaz, a konkurencia erős, de a csapatnak és nekem is addig jó, amíg ez így van – ismerte el Láda Balázs. – Amíg van versenyszellem és van mi motiválja az embert, addig nincs gond. Egy játékos ott játszik, ahol az edző mondja, persze mindenki arra törekszik, hogy ne negyedik soros legyen 2-3 perc cserével, hanem stabil alapember a csapatban. Ha az edző úgy dönt, hogy a szezonban négysorozni fog, akkor mindegy, hol leszel, mert akkor meglesz a megfelelő jégidő.


A DVTK Jegesmedvék felkészülési meccsei

Augusztus 7. (kedd), 18.00: HC Kosice – DVTK Jegesmedvék (Kassa, Crow Aréna)

Augusztus 15. (szerda), 17.30: Dukla Michalovce – DVTK Jegesmedvék (Nagymihály)

Augusztus 23. (csütörtök), 18.00: DVTK Jegesmedvék – HC Kosice (Miskolc)

Augusztus 30. (csütörtök), 16.00: HK Poprad – DVTK Jegesmedvék (Tátra Kupa, Poprád)

Augusztus 31. (péntek), 19.00: HC Vitkovice – DVTK Jegesmedvék (Tátra Kupa, Poprád)

Szeptember 2. (vasárnap), ??.??: ? – DVTK Jegesmedvék (Tátra Kupa Poprád, helyosztó)

Szeptember 7. (péntek), 18.00: DVTK Jegesmedvék – Dukla Michalovce (Miskolc)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!