DVTK Jegesmedvék: Hét gólra csupán két válasz érkezett

Miskolc - Újabb magabiztos győzelmet aratott a DVTK Jegesmedvék Erste Ligás hokicsapata.

Miskolc - Újabb magabiztos győzelmet aratott a DVTK Jegesmedvék Erste Ligás hokicsapata.

A Macik az alapszakasz 15. fordulója keretében az ASC Corona 2010 Brasov gárdáját látták vendégül. A találkozó sorsa tulajdonképpen már 3.59-nél eldőlt…

Hamar eldőlt

A piros-fehérekre jellemző, hogy az elején nagyon megnyomják a ceruzát és tegnap este is ezt tették: a 78. másodpercben Pavuk segédlete után Vas közelről vágta be az elsőt, majd a 4. percben Vas visszaadta a kölcsönt és naggyá tette Pavukot, aki feltette az i-re a pontot (2-0). Ezt követően többször dolgoztak ki létszámfóros helyzetet a hazaiak, talán némi önzetlenség azonban hiányzott, ennek következtében nem srófolták feljebb a különbséget.

A 10. percben Kulmala gondolt egy merészet, nekiment az ellenfél egész sorának, mindenkin áthámozta magát, de jobbról, a szöget záró Polc mellett már nem tudta megrezegtetni a hálót. Gyorsvonatként funkcionált a DVTK, míg a vendégek szerelvénye minden állomáson és megállóhelyen megállt. Az ASC tagjai elsősorban a játék tördelésére összpontosítottak, kapura veszélytelenek voltak. A 16. percben Sakaris előtt balról tátongott a rés, de nem találta el a korongot, majd Pavuk középről célzott, a játékszer azonban egy védőn irányt változtatva kerülte el a jobb alsó sarkot. A 17. percben jött az első kiállítás (ezt Stoflet szenvedte el), az adogatás pedig 26 másodperc után meghozta gyümölcsét: Magosi a ,,fű” alatt bombázott a kapu közepébe (3-0). Az első szünet előtt megint a második sor jeleskedett, Sakaris révén közelről használta ki a brassói kiállítást (4-0).

Adósak maradtak

A második harmadra Tőke állt a brassói kapu elé – négy kapott gól után ezt a cserét minden edző megteszi. A 24. percben Wals révén pár lépésről váratlanul szépítettek a sárga-kékek (4-1) és ez némileg a kedvét szegte a diósgyőrieknek, akik ebben az időszakban adósak voltak a folyamatos összjátékkal.

Fotó: Ádám János

Bíró O. kiküldését követően felcsillant az ötödik gól esélye, de a Jegesmedvék addig gurigáztak, amíg eltelt az idő. A 36. percben úgy tűnt, hogy Leppanen lövése mellé megy, a korongot azonban a bal sarok mellett Sakaris kaparintotta meg és betette a ketrecbe (5-1). A zárófelvonás salamoni ítélettel páros kiállítással kezdődött, így a négy-négy mezőnyjátékosnak több levegő jutott. Végül még három gól esett és egészen szép lett a vége (7-2).

Vasárnap 18 órától a Vienna Capitals II vendégszerepel a Népkertben, ugyancsak az Erste Liga keretében.

- ÉM-KT -


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – ASC Corona 2010 Brasov (romániai)

7-2 (4-0, 1-1, 2-1)

Miskolc, 855 néző. Vezette: Rencz, Korda (Kormos, Ris).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Kiss-Rusk, Leppanen (2), Magosi 1, Miskolczi, Galanisz (1) – Rantanen, Láda B., Sakaris 2 (2), Vas 1 (2), Pavuk 1 (4) – Joe (1), Ruikka, Kulmala 1, Tóth A. 1, Ritó – Vojtkó, Köllő, Berta, Tóth G., Albert T. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

ASC Corona 2010 Brasov: Polc – Filip (1), Sirokovs, Wilgosh (1), Walls 1, Gliga – Nagy I., Stoflet, Bíró M., Molnár Zs., Zabludovskyy – Bíró O., Bors Huba (1), Péter Zs., Saluga, Zsók – Csíki 1, Mihály E., Tranca – Tőke (kapus). Vezetőedző: Martin Lacroix.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Mikael Tisell: – Kicsit tartottam ettől a mérkőzéstől, de mint utóbb kiderült, ezt nem kellett volna. Az első harmadban minden sikerült nekünk, a második húsz percben azonban felállt a Brassó, végül az ötödik gól mindent eldöntött.

Martin Lacroix: – Az első harmadban elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottunk, nem védtük a területünket. A három pont sorsa ebben a szakaszban eldőlt, a folytatás már a mi szempontunkból karakteresebb volt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!