Földije lesz a főnöke az MJSZ-nél

Miskolc - Az utánpótlás „frontján” személycserék lesznek a DVTK Jegesmedvéknél.

Miskolc - Az utánpótlás „frontján” személycserék lesznek a DVTK Jegesmedvéknél.

Sajtótájékoztató Diósgyőrött, a téma a jégkorong, s ez üdítőleg hatott ebben a hőségben.

– Nálunk nyáron sincs megállás – kezdte Egri István, a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselője. – Most az egyik szemem sír, a másik viszont nevet: ugyanis elveszítettünk egy jó szakembert, de a helyére nyertünk egy újat. Az történt, hogy szakmai igazgatónk, Mayer Péter július 1-től a Magyar Jégkorong Szövetségben dolgozik tovább. Elnyert beosztása számára nagy siker, de elismerés felénk is, hiszen öröm, hogy az egyik legrégebbi szakemberünk szolgálatára tart igényt a műfajt irányító szervezet.

„Felügyelő” lesz

A Maja becenévre hallgató egykori játékos, majd vezetőedző, később pedig szakmai igazgató az MJSZ új utánpótlás stratégiájában is a szakmai vonalat erősíti.

– A hokizó gyereklétszám most az eddigitől még magasabb felügyeletet kap – folytatta Egri István. – Mivel az országban sok ezer diákkorongozó nő fel, nagy szükség lesz egy olyan emberre, aki lelkesedésével és szaktudásával mozdítja elő ennek a fontos területnek a munkáját.

Mayer Péter hangjában némi meghatottságot éreztünk akkor, amikor szót kapott:

– Ízlelgetem a váltást. Ami az életemet illeti, idetartozónak érzem magam és ez a jövőben is így lesz. Úgynevezett mentoredző szerepkörében dolgozom majd, ez annyit tesz, hogy én leszek az edzők edzője. A napi munkát segítem, csak most nem a DVTK nagy családjában teszem ezt, hanem magasabb, országos szinten. A részleteket az MJSZ később kommunikálja, de azt már elmondhatom, hogy az utánpótlásműhelyekben – többek között a Jegesmedvéknél – kell segítenem a hokit. Ezek a hálózatok a labdarúgásban már ismertek, a jégkorongban azonban viszont az elkövetkezendő időszakban alakítjuk ki a rendszerét.

Kérdésre válaszolva Mayer Péter kijelentette:

– Az MJSZ kínálta fel számomra ezt az állást. A szövetségi tevékenység nekem nem ismeretlen, mintegy tíz esztendeig munkálkodtam a tizenhat, a tizennyolc és a húsz­éveseknél. Ezalatt a szövetség vezetése is kicserélődött, a sportigazgató Egri Gergely lett, a feladattal ő keresett meg, fölöttem is egykori miskolci kollégám áll majd.

A régi-új örökös

Bíró Ignácot, az új szakmai igazgatót ezekkel a szavakkal mutatta be Egri István:

– „Évezredek” óta nálunk van, tevékeny részese és alakítója a miskolci hokisportnak. Sok sikert ért már el a gyerekek oktatásától a felnőttcsapatig, nélkülözhetetlen alakja a bármilyen néven futó klubunknak, így tulajdonképpen nem is beszélhetünk váltásról. Ignác nem mai gyerek, ha a jégkorongról van szó, akkor soha nem fáradt, így teljesen nyugodt vagyok: a váltás zavartalan és zökkenőmentes lesz.

A helyi hokisport első emberének mondanivalóját így egészítette ki Bíró Ignác:

– Felkérésem megtisztelő, és bizonyára annak a harminchárom évnek szól, amelyet eddig itt töltöttem. Nem gondoltam, hogy „vénségemre” még ilyen funkcióra kérnek fel, de hatvan felé közeledve sem mondhattam nemet. A szakmai terület nagy odafigyelést igényel, ennek ellenére nem fordítok hátat a tanári „katedrának”, igazgatói hozzájárulással fél­állásban továbbra is Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában dolgozom majd. A sulit nem akarom otthagyni, hiszen immáron a tizedik hokiosztályunkat indítjuk az elsősöknek, erre a bázisra a jövőben is építenünk kell. Szakmai igazgatóként a figyelmem a legkisebbektől a legnagyobbakig terjed, a kihívástól nem félek, mivel korábban megjártam a sportág összes lépcsőfokát.

Plusz ötszáz férőhely

A sajtótájékoztatón Egri István a Mol ligás jégkorongozókat érintő aktualitásokról is beszámolt. Az már köztudott, hogy a Kontinentális Kupa második köre Brassóba szólítja majd a Macikat.

– Senkit nem szabad lebecsülnünk, tovább kell jutnunk a harmadik fordulóba – mondta a sportág helyi első embere. – Csapatunk már szinte készen van, de még két légiós augusztusban jön, míg egy helyet ugyancsak fenntartunk a szintén ezután befutó vendégmunkásnak.

A Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatójaként dolgozó sportember végül a jégcsarnok fejlesztéseit összegezte. Szólt az új pályatestről, a jégkészítés várható időpontjáról, a kettes pályát kiszolgáló új öltözőépületről, a palánkcseréről, a hamarosan érkező jégkészítő gépről és eredményjelzőről, továbbá a nagy álomról, a lelátóbővítésről. Utóbbiról hangsúlyozta:

– Reményeink szerint a 2017/2018-as rájátszásra már ötszáz nézővel többet tudunk fogadni, így a jégcsarnokban kétezer-ötszázan szurkolhatnak majd.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!