Jegesmedvék vs. MAC - Aki nyer, az apró lépéselőnybe kerül

Miskolc - Szombaton este a Népkertben játsszák a Mol Liga fináléjának harmadik mérkőzését.

Miskolc - Szombaton este a Népkertben játsszák a Mol Liga fináléjának harmadik mérkőzését.

A DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest is hozta hazai összecsapását, így az egyik fél négy nyertes meccséig tartó párharc állása 1-1-re áll. A harmadik felvonást szombaton 19 órától a jégcsarnokban vívják a csapatok és ezúttal most megint a vendéglátón lesz a nagyobb nyomás, Magosit nélkülözni kényszerülő Maciknak meg kell nyerniük a találkozót annak érdekében, hogy tartsák pályaelőnyüket.

Az előre sejthető volt, hogy a felek között nem lesz söprés.” Douglas Bradley

Nincs idő

– A tempó feszített, nincs idő arra, hogy nyalogassuk a sebeinket – mondta Douglas Bradley, a piros-fehérek vezetőedzője. – Az kétségtelen, hogy csütörtökön este nekünk nem ment a góllövés, emberelőnyös helyzeteinket, ebből a szituációból hat is volt, sem tudtuk beváltani, míg a MAC egyszer célba ért. Egy csatát elveszítettünk, de a háború folytatódik, most össze kell szednünk magunkat és újra állítanunk a sorainkat. Az előre sejthető volt, hogy a felek között nem lesz söprés, mivel az egész szezonban fej-fej mellett haladtunk a budapestiekkel. Alig ért véget a második találkozó, máris megkezdtük a felkészülést az újabb derbire. Kielemeztük a hatvan percet, megnéztük, miben és hogy tudunk javítani, vagy inkább igazítani a játékunkon.

A Jegesmacik harmincháromszor lőttek kapura, a hazaiaknak viszont csak húsz kísérletük volt. Ezek a számok messze elmaradnak az átlagos negyven-ötven célzástól, nyilván azért, mert a csapatok a védőmunkát tartották a legfontosabbnak.

– Nagy hévvel kezdtünk, de letört minket a fővárosiak két szólója – vette át a szót Hajós Roland. – Mi is álltunk egyedül és szemben Bálizzsal, nekünk azonban nem sikerült betalálnunk, mert a MAC portása remek napot fogott ki, de azt előre is tudtuk, hogy vele nem lesz könnyű elbánnunk. Később hitehagyottá váltunk, riválisunk pedig jó hátsó munkával levédte az eredményt. Gond nincs, szombaton jön a harmadik mérkőzés és ezen nekünk megint a szebbik arcunkat kell mutatnunk.

Arra a kérdésre, van-e jelentősége a 3-0-nak, azaz annak, hogy nem zörrentették meg a hálót, a csatár-csapatkapitány így felelt:

– Nincs… A győzelem az győzelem, a vereség pedig vereség. Az arány vagy a különbség teljesen másodlagos, legyen az 5-4 vagy 0-3. Az állás 1-1, innen folytatjuk.

Egyre megy

A csütörtöki összecsapáson Bálizs Bence vitte el a pálmát, a portás mindent védett. A kapus korábban az azóta nevet változtatott Miskolci Jegesmedvék ketrecét is védte, talán ezért munkálkodott olyan kiválóan, hogy egy korongot sem „engedett” be.

– Fegyelmezettek voltunk, ez nagyon tetszett nekem és a mesterünknek is – sorolta a csütörtöki lefújás után a MAC Budapest kulcsembere. – Okosan vitték fel a korongot a középső harmadból a támadóba, viszont figyelmeztető jelként fogjuk fel, hogy hazai pályán is nagyon sok, kiállítást érő megmozdulást követtünk el. Egyetértek Hajós Rolival abban, hogy a mondjuk 10-9 is ugyanannyit ér, mint a 3-0, vagy a DVTK első meccsen produkált hosszabbításos sikere. Szombaton este Miskolcon ugyanolyan higgadtak akarunk lenni, mint a második felvonáson. Remélem, hogy megint megtalálnak bennünket a gólok és ebben az esetben elvesszük a Maciktól a hazai pálya előnyét.

Amint arról, már beszámoltunk: Magosi Bálintot három mérkőzésre eltiltották. A DVTK-nál ezen kívül több játékos vírusos fertőzéssel bajlódik, így kérdéses, kik játszhatnak és kik nem.

Telt ház lesz

Szombaton este is telt ház lesz a miskolci Népkertben, erről beszélt Nagy Ádám, a DVTK Jegesmedvék csapatvezetője.

– Az elővételben elkelt jegyekből következik, hogy ismét megtelik majd a jégcsarnok. Ezért arra kérjük a szurkolókat, hogy aki látni akarja az összecsapást, idejében gondoskodjon a belépőjéről és az a kérésünk, hogy szintén idejében érkezzenek meg, nehogy lemaradjanak „valamiről”.



A MOL Liga döntőjének programja:

1. mérkőzés

  • március 14., kedd:

  • 2. mérkőzés

  • március 16., csütörtök:

  • 3. mérkőzés

  • március 18., szombat:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 19.00

    4. mérkőzés

  • március 20., hétfő:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

    5. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 22., szerda:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 17.00

    6. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 24., péntek:

  • MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék, Tüskecsarnok 18.00

    7. mérkőzés (ha szükséges)

  • március 26., vasárnap:

  • DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest, Miskolci Jégcsarnok 18.00 (ha szükséges)


    Jegesmedvék vs. MAC - Magosit 3 meccsre eltiltották

    A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a csütörtöki MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék mérkőzés 60. percében történt esetet, amelynek során Magosi Bálint 20 perces büntetést kapott hivatalos személyek sértegetéséért.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!