BOON - Sport - DVTK

2019.02.23. 08:37

Újpest vs. DVTK - Az egyiknek nyolc, a másiknak kilenc

Miskolc - A meccs kérdése: megszakad-e valamelyik veretlenségi sorozat.

Miskolc - A meccs kérdése: megszakad-e valamelyik veretlenségi sorozat.

A labdarúgó NB I. 22. fordulójában, szombaton 17.00-kor Újpest FC – Diósgyőri VTK találkozót rendeznek a fővárosban, a Szusza Ferenc stadionban. A szombati játéknap érdekessége, hogy a 12 csapatos bajnokságban most zárul a második etap, vagyis ezzel a körrel érkeznek oda a csapatok, hogy mindenki játszott mindenki ellen, egyszer otthon és egyszer idegenben, úgyhogy a 22. forduló után a legtisztább képet adja majd a bajnoki tabella az erőviszonyokról. A folytatásban, az újabb 11 fordulóban, illetve annak végén azért nem, mert a 23. fordulótól már csak egy-egy bajnokit játszanak egymás ellen az élvonal együttesei, és hat csapat többször, hatszor játszik majd idegenben, hat pedig csak ötször.

A kedvenc meccsem az, amikor nem talál az ellenfél a kapunkba, mi pedig sok gólt lövünk.” Fernando Miguel Fernández Escribano

Kilenc és nyolc

Maradva a mostani Újpest – Diósgyőr csatánál, a szurkolói szempontból (is) kiemeltnek számító összecsapást mindkét fél jó előjelekkel várja, a lila-fehérek kilenc ­meccs óta veretlenek, összesen négyszer kaptak ki ebben az évadban, háromszor vendégként, egyaránt 1–0-ra (a Vidi, a Ferencváros és az MTK otthonában), míg az eddigi legsúlyosabb vereségüket még a nyitófordulóban szenvedték el, amikor az MTK hazai pályán verte őket 2–0-ra. Az újpesti együttes a legutóbbi fordulóban a Puskás vendégeként nyert 1–0-ra, és ezzel a sikerrel a negyedik helyen állnak, és változatlanul harcban vannak a dobogóért, a nemzetközi kupa indulást jelentő helyért.

Ezzel szemben a DVTK a kiesés elkerüléséért harcol, de ettől függetlenül a piros-fehéreknek sem kell szégyenkezniük az elmúlt időszak eredményei miatt, hiszen zsinórban nyolc meccs óta veretlenek, a legutóbbi skalp­jukkal, amelyet a Budapest Honvéd 2–1-es legyőzésével szereztek, elkerültek a kieső helyről, most a 10. pozíció az övék.

[poll id="1826"]

A mostani kérdés az, hogy megszakad-e valamelyik gárda jó szériája, vagy egy döntetlennel mindkettő folytatódik.

A legkeményebb

– Nehéz mérkőzésre számítok, az Újpest az egyik legkeményebb ellenfél azért, mert agresszív játékot játszanak, jól törnek be üres területekre, ez utóbbi különösen igaz a támadósorra – mondta Fernando Miguel Fernández Escribano, a DVTK vezetőedzője. – Jól szervezett, összerakott együttes az Újpest, erős a keretük, és több éve dolgozik az együttessel Vignjevic edző.

A diósgyőri szakvezető arról is beszélt a klub tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján, hogy mint mindig, ezúttal is a három pont megszerzéséért utaznak, ennek szellemében készültek egész héten. A spanyol tréner megemlítette, hogy hazai pályán jó az Újpest statisztikája, hiszen odahaza 5 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség az eredménysoruk, illetve arról is szót ejtett, hogy az Újpest jó támadások vezetésére képes, szeretik meghúzni a széleket Obinna révén, de emellett Burekovic jó beadásaira és Pauljevic mélységi beindulásaira is oda kell figyelniük, és nem utolsósorban arra, hogy a fővárosi együttes a támadó harmadban is agresszívan játszik. Fernando Miguel Fernández Escribano szerint a felsoroltak miatt óvatosan kell futballozniuk, és kitért arra, hogy ezen a meccsen nagyon fontos lesz a küzdőszellem, ebben kell erősnek lenniük, mert ezzel kerekedhetnek felül. A DVTK vezetőedzője azt is mondta, hogy az agresszív letámadásra kellő választ kell adniuk, és ha ez sikerül, akkor több lehetőséghez juthatnak, ami azért is fontos lenne, mert – mivel a riválisaik nagyon éles meccseket játszanak ebben a fordulóban – egy jó eredménnyel nagyot léphetnének előre.

[poll id="1714"]

– Nem készülünk arra, hogy mi kapjuk az első gólt, a kedvenc meccsem az, amikor nem talál az ellenfél a kapunkba, mi pedig sok gólt lövünk – mondta a DVTK vezetőedzője arra a felvetésére, hogy ebben az évben lejátszott mind a három bajnokijukon hátrányból felállva szereztek pontokat, és számít-e most is hasonlóra. – Hogy a mérkőzés közben hátrányba kerülünk, az nem különösebben számít, az a lényeg, hogy mi a vége az adott mérkőzésnek. A bajnokságban is ez a fontos. Nem az, hogy hol állunk most a tabellán, hanem hogy hol leszünk az évad végén.

ÉM-BCS


Eperjesi távozásáról

Ezen a héten derült ki, hogy a DVTK egyik saját nevelésű játékosa, Eperjesi Gábor, aki más csapatban eddig nem futballozott, a megye másik NB I-es klubjánál, a Mezőkövesd Zsóry FC gárdájában folytatja pályafutását. A 25 éves jobb oldali védő távozásáról megkérdeztük a Diósgyőr szakvezetőjét.

– Egyszerű a válasz, több játéklehetőségre vágyott, ezért került sor erre a váltásra. Valamikor játékosként egy öltözőben készültünk, edzőként örömmel dolgoztam vele, és most úgy döntött, hogy Kövesden folytatja a pályafutását. Minden jót kívánok neki! Mivel a keretünkben a távozásával megüresedett egy hely, így az akadémiáról egy saját nevelésű fiatal, az U17-es válogatott Orosz Donát készül velünk – mondta Fernando Miguel Fernández Escribano. – Egy edző számára mindig sajnálatos, ha elmegy egy játékos, mert ezzel csökkennek a választási lehetőségek. És van, akit nehéz visszatartani. Eperjesi Gábornak nyáron lejárt volna a szerződése, és most egy picit hamarabb szabad utat adtunk a távozásához. Ő egy fiatal, 25 éves játékos, aki az új klubjában kiteljesedhet.


Kellemes gondok

Mint kiderült, a spanyol edzőnek kellemes gondjai vannak. Egyrészt azért, mert két játékosának, Karannak és Tajtinak letelt az eltiltása, másrészt azért, mert a korábbi sérültek közül Márkvárt, Rados és Forgács is bevethető. Így a múlt heti nyolc hiányzóval szemben, most csak három labdarúgóra nem számíthat (Ivánka, Makrai, Tóth Barnabás). A bőség zavarát tovább fokozza, hogy az új igazolások közül Prosser győztes góllal debütált, és hogy a két kameruni labdarúgó, Ndzoumou és Ousman sem kispadozni érkezett ide.

Fernando Miguel Fernández Escribano ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy bárcsak ilyen kellemes kérdések lennének minden meccs előtt, hogy ki játsszon és ki maradjon ki, majd hozzátette, hogy a legjobb formában lévő labdarúgókat kell pályára küldenie, azokat, akik alkalmasak az adott ellenfél játékának a feltörésére. A szakvezető elmondása szerint minden játékos heti edzésmunkájával elégedett, mindenki küzdött azért, hogy helye legyen a kezdő tizenegyben.

A DVTK várható kezdőcsapata: Bukrán – Brkovic, Karan, Tamás M. – Shestakov, Tajti, Mazalovic, Márkvárt, Hasani – Vernes, Prosser.



[related-post post_id="4151626"]

[related-post post_id="4148753"]

[related-post post_id="4151103"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!