BOON - Sport - DVTK

2018.02.05. 16:19

Beleugranának a volt gödörbe Diósgyőrben

Miskolc - Tovább bővítené működési területét a DVTK, beleugranának a volt gödör megvásárlásába.

Miskolc - Tovább bővítené működési területét a DVTK, beleugranának a volt gödör megvásárlásába.

Ingatlant vásárolna a DVTK, hogy a klub sportágfejlesztési, bővítési terveit megvalósíthassa. A diósgyőri klub menedzsmentje az általa használt terület, a DVTK edzőcentrum tőszomszédságában lévő ingatlan (az egykor gödör néven ismert labdarúgópályát, amit egy évtizede „teszkó teleknek” neveznek) tulajdonjogát szerezné meg.

– A tavalyi évben Magyarország kormánya a DVTK több sportágfejlesztési tervét is támogatásáról biztosította, és részben ezzel összefüggésben került szóba a Diósgyőri sportliget bővítése – válaszolta megkeresésünkre Sántha Gergely, a Diósgyőri FC Kft. ügyvezető igazgatója. – A DVTK edzőcentrum mellett van egy olyan forgalomképes ingatlan, ami egykor, évtizedeken át a diósgyőri sportot, elsősorban a labdarúgást szolgálta, hiszen korábban itt egy salakos pályát használtak a focisták, illetve nemcsak ők, és nemcsak azt, hanem a körülötte lévő futókört is, másokkal együtt. Mi most abba az irányba tettünk lépéseket, hogy ez az ingatlan újra a sportot szolgálja, hogy ismét a DVTK és a Diósgyőrben lakók használatába kerüljön, ezért vételi ajánlatot tettünk a területre. A telek tulajdonosával az árban indikatív szinten sikerült megállapodnunk, vagyis elviekben nincs akadálya annak, hogy a fejlesztési terveket megvalósítsuk, hogy a beruházás megvalósuljon, hiszen az ehhez szükséges anyagiak rendelkezésre állnak. Az adásvételi szerződés megkötése még hátravan, tudomásunk szerint az ingatlan tulajdonosa még egyeztetni kíván a város vezetésével a tranzakcióról, de nem azért, mert bárkinek is elővételi joga lenne a telekre, hanem mert valamiért ezt így tartja helyesnek.

A bővítése után

Sántha Gergelyt ezzel kapcsolatban arról kérdeztük, hogy erre a területre kerülne-e a DVTK négy nagy fejlesztési terve (a három labdarúgással kapcsolatos, az egri, a salgótarjáni, és a rimaszombati infrastruktúrafejlesztés és a miskolci multifunkcionális sportcsarnok) közül a sportcsarnok építése, aki erre azt felelte, hogy ezt ma még nem lehet pontosan tudni, hiszen a diósgyőri labdarúgó-utánpótlás infrastruktúráját is bővíteni kívánják, valamint a Diósgyőrben élők szabadidősport-igényeit is szeretnék biztosítani, sportolási lehetőséget kínálva számukra, de konkrét helykijelölésekre csak a működési terület bővítése után kerülhet sor.

ÉM-BCS



[related-post post_id="3753879"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!