BOON - Sport - DVTK

2017.11.24. 15:12

DVTK vs. Újpest - Forma, ötletesség és még jókedv is kell

Miskolc - Szombaton 15.30-tól DVTK – Újpest FC NB I-es összecsapást rendeznek Debrecenben.

Miskolc - Szombaton 15.30-tól DVTK – Újpest FC NB I-es összecsapást rendeznek Debrecenben.

A diósgyőriek három siker után az utóbbi két bajnokijukat elveszítették, a múlt hétvégi, Puskás Akadémia elleni idegenbeli összecsapást úgy, hogy jóval több lehetőségük volt, mint a házigazda felcsútiaknak.

– El kell ismerni, el kell fogadni: pillanatnyilag nem vagyunk olyan érett csapat, hiába uraljuk a mérkőzést, nem vagyunk még olyan szinten, hogy az ilyen meccseket a magunk javára döntsük el – mondta Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója. – Ez a csapat még hiába ad ki magából mindent, bizonyos szituációkat egyelőre nem old meg jól. Azért kell tovább dolgozni, hogy ez a következő szezonban másként legyen. A játékunkban nagy hiányosság nincs, de az nem úgy van, hogy az a csapat, amely tavaly még a kiesés ellen küzdött, az most hirtelen bajnokságot akar nyerni…

Fontos a nyugalom

A gárda a két előző találkozón mindössze egy gólt ,,jegyzett”, szerzett, ami nem túl sok, az ezzel kapcsolatos felvetésről ezt gondolta Bódog Tamás.

– Volt, amikor arról nyilatkoztam, hogy hiába játszunk jól, nem jutunk el helyzetekig – emlékeztetett a DVTK trénere. – Most vannak, csak a végén a befejezések nem olyan szerencsések, nem olyan jók. Remélem, el fog jönni az az időszak, amikor mindenki tanul az adott szituációból, másként fog reagálni, teszem azt nyolcadszorra, meg lesz az a nyugalom, ami addig nem volt meg, mert kapkodott a játékos. Edzésen nincs meg az a felelősség, nyomás, de gyakorolunk.

A szombati ellenfélről, az Újpestről az alábbiakat mondta a szakmai munka irányítója.

– Egy jó formában lévő csapattal fogunk találkozni, ők két győzelem után vannak, mi két vereség után. Megpróbáljuk ezt az irányt megfordítani, az elmúlt napok alapján optimistán várjuk a hétvégét – fogalmazott Bódog Tamás, aki arra a felvetésre, hogy a lila-­fehérek bizonyára nyíltabb futballt játszanak majd, mint a Puskás, ezeket válaszolta: – Beállt, védekező csapat ellen is lehetőségek halmaza volt előttünk, de amelyik csapat, ellenfél bátran felvállalja a támadójátékot, akkor abból egy nyílt sisakos mérkőzés kerekedhet ki, amelyen mindkét oldalon lesznek helyzetek. Biztos vagyok abban, hogy ha hozzuk a formánkat, az ötletességet, a jókedvet a játékban, akkor van esély a győzelemre.

[poll id="1592"]

Játékosszavak

Lipták Zoltán, a DVTK védője: – A válogatott szünet miatt kicsit hosszabbra sikerült az eltiltás miatti kihagyásom, de szerencse a szerencsétlenségben – bár a szint nem ugyanaz –, az NB III-ban tudtam két mérkőzést játszani, úgyhogy meccshiányom nincs. Nem lesz könnyű az Újpest elleni mérkőzés, de a héten mindent megtett a csapat, kielemeztük ellenfelünket, tudjuk az erősségeiket, gyengeségeiket, úgyhogy bizakodva várjuk a meccset, mindenképpen nyerni szeretnénk. Tamás megköveteli a fegyelmezettséget, reméljük, most egy gólt sem fogunk kapni.



[related-post post_id="3690305"]

[related-post post_id="3689460"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!