BOON - Sport - DVTK

2017.11.30. 10:42

DVTK: Nehezen kivívott Magyar Kupa továbbjutás

Miskolc - A Magyar Kupa 8. fordulójában a legjobb 16 közé jutásért szerdán lépett pályára a DVTK NB I-es csapata.

Miskolc - A Magyar Kupa 8. fordulójában a legjobb 16 közé jutásért szerdán lépett pályára a DVTK NB I-es csapata.

A miskolciak nem titkolt célja kupadöntőt játszani, hiszen ennek révén juthatna ki a legkönnyebben a gárda a nemzetközi porondra. Ezt erősítette meg Bódog Tamás, a piros-fehérek vezetőedzője is a találkozó előtt, aki a hétvégi megyei rangadóra győzelemmel szerette volna hangolni az övéit.

Persze ehhez Lipcsei Péternek, a házigazdák vezetőedzőjének is volt hozzátenni valója, miszerint szeretnének borsot törni az élvonalbeli csapat orra alá.

Jó talajú pályán

Noha kora délelőtt még havazott a fővárosban, mire a csapatok kifutottak a Szamosi Mihály sporttelep gyepére, már a nap is kibukkant a fellegek mögül. Így viszonylag jó talajú pálya várta a feleket, akik a kezdeti tapogatózó, ismerkedő percek után, a 10. perctől kezdtek úgy-ahogy focizni. Villar fölé lőtt szabadrúgása jelentette az első igazi eseményt a mérkőzésen, majd Bacsa balról belőtt labdája suhant el a kapu torkában Vela és Szarka előtt.

Fertályóra múltán már vezetett a Diósgyőr, Vela futott le az alapvonalig, beadását Szarka tette kapura, ezt Kovács kapus kiütötte, ám érkezett Oláh, aki négy lépésről bevágta (0-1). Antalnak a 21. percben akadt az első dolga, akkor egy beadást fogott kivetődve, majd némi meglepetésre a hazaiaknál már a második csere következett, mindkettő sérülés miatt. A 25. percben gyanús kezezés történt a hazai büntetőterületen belül, de Németh Á. játékvezető továbbot intett.

Azután Bacsa lépett ki kecsegtető helyzetben, ám két csel után elhagyta a labdát. A másik oldalon Huszák tört előre, de Lipták blokkolta lövését, azután a másik oldalon Tóth B. lőtt 28 méterről alig fölé. Meglepetésre a 37. percben egalizált a kis Fradinak is becézett hazai gárda. Tamási szabadrúgása szállt a kapu elé, ahol Pál ébredt a leghamarabb, s közelről a hálóba lőtt (1-1).

Megfigyelhető volt: egymás hibáiból éltek a csapatok, rengeteg volt mindkét oldalon az eladott labda. A mérkőzésnek ebben a periódusában nem látszott az osztálykülönbség a két együttes között. Főként, mert a hazaiak az egyenlítés után még nagyobb elánnal küzdöttek, igaz, a 16-os környékén elfogyott a tudományuk, s a kényszerű cserék sem tettek jót a Soroksárnak.

Ugrai kétszer

Diósgyőri stílusban kezdte a második játékrészt a hazai gárda, ám hiába lesték el a középkezdés variációt, semmire nem mentek vele. Nem sokkal később Pált döntötte fel Lipták 17 méterre a kaputól, a szabadrúgást Huszák végezte el, Antal másodszorra fogta kapura tartó lövését. Az 55. percben a másik oldalon Bacsát döngölték a földbe, Villar szabadrúgását Kovács öklözte ki a diósgyőriek elől. Egy perc múltán kettős csere volt a diósgyőrieknél, meg is élénkült a játék Busai és Ugrai beállása után.

Egy órányi csata után Bacsa kapott az orrára egy ütést, két percig ápolták, majd visszatért a csatár. A hazaiak kontrákkal igyekeztek operálni, ám Liptákkal az élen jól állt a lábán a diósgyőri védelem. A másik oldalon szögletek jelezték, hogy a DVTK döntésre akarja vinni a dolgot.

Miközben előbb Antal borzolta a százfőnyi drukkerhad idegeit egy rossz felszabadítással, a soroksári kapu előtt alakult ki kavarodás a 84. percben. Tóth B. lőtt a bal felső irányába, a labdát Fülöp nagy robinzonáddal ütötte ki. Németh Á. azonnal a büntetőpontra mutatott, s kiállította a hazaiak védőjét. A 11-est Ugrai nagy erővel lőtte az elmozduló Kovács mellett a kapu közepébe (1-2).

A házigazdák még ekkor sem adták fel, egy ellentámadásnál Nagy T. rúgta fel Albertet, amiért sárgát kapott. A 90. percben gyors diósgyőri labdajáratás végén Ugraihoz került a labda, aki balról befelé cselezett, majd 16 méterről nagy gólt ragasztott a jobb sarokba (1-3). Ezzel el is dőlt a találkozó és a továbbjutás, így a DVTK a legjobb 16 között folytathatja a Magyar Kupában.


Jegyzőkönyv

Soroksári SC – DVTK 1-3 (1-1)

Budapest, 400 néző. V.: Németh Á. (Vigh-Tarsonyi, Szalai).

Soroksár: Kovács – Frőlich, Gyepes, Fülöp, Valencsik – Silye, Gyömbér, Huszák, Albert, Tamási – Pál. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

DVTK: Antal – Nagy T., Lipták, Tamás, Forgács – Vela, Villar, Tóth B., Oláh – Bacsa, Szarka. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Csere: Frőlich helyett Gárdos a 14., Gyepes helyett Csillag a 22., Szarka helyett Ugrai és Villar helyett Busai, mindkettő az 56., Silye helyett Derekas a 62., Bacsa helyett Ioannidis a 73. percben.

Sárga lap: Frőlich a 27., Nagy T. a 88. percben.

Kiállítva: Frőlich a 84. percben.

Gólszerző: Oláh B. (0-1) a 15., Pál (1-1) a 37., Ugrai (11-esből, 1-2) a 84., Ugrai (1-3) a 90. percben.

Jók: Kovács, Gyömbér, Huszák, Pál, ill. Lipták, Vela, Bacsa, Ugrai.

Lipcsei Péter: – Nagyon rossz szezon után igyekeztünk mindent megtenni a továbbjutás érdekében. Sajnos, a korai sérülések befolyásolták játékunkat, de azt is el kell ismerni, hogy a Diósgyőr jobb csapat, megérdemelten jutott tovább. Sok sikert kívánunk nekik a kupában is.

Bódog Tamás: – Igazi kupameccs volt. Az alacsonyabb osztályú csapatok mindig felszívják magukat az ilyen találkozókra. A Soroksár erejét mutatja, hogy 1-1 után volt izgulnivalónk, s csak a cserék után a büntetőből szerzett gól nyugtatott meg minket. Jó csapatot vertünk meg, további sikereket a hazaiaknak az NB II-ben.

Továbbjutott: a DVTK.


[related-post post_id="3695352"]

[related-post post_id="3694999"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!