BOON - Sport - DVTK

2017.03.02. 10:52

Ugrai a 8 közé léptette a DVTK-t a Magyar Kupában

Mezőkövesd, Miskolc - A tartalékos Cegléd ellen megerőltetés nélkül győzött és jutott tovább az MK-ban a Diósgyőr.

Mezőkövesd, Miskolc - A tartalékos Cegléd ellen megerőltetés nélkül győzött és jutott tovább az MK-ban a Diósgyőr.

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján szerda este az élvonalbeli Diósgyőri VTK együttese az NB II-es Ceglédi VSE gárdáját fogadta. Mivel 15 nappal ezelőtt, az első meccsen a piros-fehérek 1-0-ra nyertek, így nyugodtabban várhatták a visszavágót, hát még azok után, hogy megkapták a vendégcsapat összeállítását. Ebből ugyanis az derült ki, hogy a másodosztályú Pest megyei csapat a B együttesét szerepelteti ezen a mérkőzésen. Tudniillik a Cegléd két héttel ezelőtti kezdőcsapatából egy ember maradt hírmondónak, a középpályás Tihanyi, a többiek, akik a tavaszi NB II-es bajnokikon is főszerepet kaptak, nem kerültek bevetésre, a kiesés elől menekülő CVSE számára sokkal fontosabb, vasárnapi Csákvár elleni másodosztályú meccsre tartogatta őket szakvezetőjük. A vendégek kerete annyira vékony volt, hogy a kispadra is csak négy játékost ültettek, ez is jelezte, hogy a céljuk csupán annyi, hogy túl legyenek ezen a mérkőzésen.

Újdonságok

Ami pedig a DVTK-t illeti: bátran próbálkozhatott újdonságokkal Horváth Ferenc vezetőedző, aki élt is ezzel, a szombati, MTK elleni bajnokihoz képest Rados kezdett a kapuban Antal kárára, Karant betette a védelem közepére Jagodinskis helyett, jobb oldali védőnek visszarakta Eperjesit Nagy T. helyére, illetve úgy volt, hogy a teljes támadóegységét megváltoztatja, a Vela, Nono Villar, Fülöp és Szarka négyessel szemben Makrai, Busai, Ugrai és Novothny kezd, de mégsem így lett. Ugyanis Busai a bemelegítés közben megsérült, és Nono Villarnak az előzetes tervekkel szemben mégis ki kellett futnia.

Kevés néző előtt

Kis meccshangulatban kezdődött a találkozó, egy átlagos DVTK-mérkőzéshez képest nagyon kevés néző előtt, és ezzel összefüggésben rendkívül furcsa volt, hogy a pályán lévő játékosok hangját hallani lehetett, azért, mert a lelátón többnyire nagy csend uralkodott. A játéktéren – ahogy azt várni lehetett – a DVTK dominált, beköltözött a CVSE térfelére és kereste a lehetőséget a gólszerzésre. De eleinte nem nagyon találtak rá erre az útra a piros-fehérek, és a felezővonalat csak ritkán átlépő ceglédiek ahhoz képest, hogy szokatlan összeállításban játszottak, meglehetősen jól látták el a védőfeladatukat. Aztán amikor a nagy ritkaságban a DVTK kapuja elé kerültek, a 29. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyták ki Szabó V. révén. Lehet, hogy ez kellett ahhoz, hogy „felébredjen” a Diósgyőr, ugyanis a következő lehetőségéből megszerezte a vezetést a pályaválasztó. A 31. percben Ugrai szabadrúgása kijött a felső lécről, a kipattanót pedig Tamás M. vágta a kapu jobb oldalába (1-0). Három minutával később Ugrai akcióból találta el a felső kapufát, majd újabb három egységgel később már pontosan célzott, 22 méteres újabb szabadrúgása a kapu jobb oldalába vágódott (2-0).

A második játékrészben ugyan sokáig a Cegléd térfelén járatta a labdát a Diósgyőr, de igazán komoly gólszerzési lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk, és az idő múlásával felbátorodott a Cegléd, egyre többször jöttek át a DVTK térfelére, és bár próbálkoztak lövésekkel, a kaput nem sikerült eltalálniuk, mert mindig volt egy védő, aki közbelépett. A hajrában a pályaválasztó szakvezetője kettős cserével frissítette csapatát, és Vela beállítása hozott egy kis színt a játékba, de újabb gólt már nem. Így Ugrai – aki az első meccs egyetlen gólját is szerezte – tulajdonképpen eldöntötte a párharcot. Összességében simán nyert és jutott a Magyar Kupában a nyolc közé a DVTK, és várhatja így a péntek reggeli negyeddöntő sorsolását, de ebből a meccsből túl sok mindent nem tudnak felhasználni a szombati, Debreceni VSC elleni fontos bajnokira. Viszont mint minden győzelem, így ez is épít, és lélekerősítőnek mindenképpen jó volt ez a meccs.




Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Ceglédi VSE

2-0 (2-0)

Mezőkövesd, 236 néző. V.: Ducsai (Varga G., Szert).

Diósgyőri VTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. – Daushvili, Elek – Makrai, Nono Villar, Ugrai – Novothny. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Ceglédi VSE: Tulipán – Valkovszki, Albert I., G. Bíró, Szalkai – Majoros, Lengyel – Tihanyi, Kovács L., Peres – Szabó V. Vezetőedző. Nagy Mihály.

Csere: Daushvili helyett Kitl a 46., Peres helyett Karacs a 46., Majoros helyett Jakab az 53., Tihanyi helyett Szlezák a 66., Elek helyett Vela a 73., Makrai helyett Szarka a 73. percben.

Sárga lap: Karan a 23., Nono Villar a 47., Lipták a 64., Jakab a 75. percben.

Gólszerző: Tamás M. (1-0) a 31., Ugrai (2-0) a 36. percben.

Jók: Ugrai, Eperjesi, Kitl, Vela, ill. Tulipán, Albert I., G. Bíró.

Továbbjutott: a DVTK, kettős győzelemmel, 3-0-val.

Horváth Ferenc: – A kupában a lényeg mindig a továbbjutás, a többi csak beszéd. Bejutottunk a legjobb nyolc közé, ez a legfontosabb, és ez a siker erőt adhat a Debrecen elleni bajnokira. A mérkőzés az első félidőben eldőlt, a másodikban nagyon nem történt a pályán semmi. Azt kértem a játékosoktól, hogy gyakoroljunk, járassuk a labdát, de a labdarúgók fejében benne volt, hogy szombaton komoly meccs vár ránk. Sok sikert kívánok a Ceglédnek a bajnokságban.

Nagy Mihály: – Gratulálok a Diósgyőrnek a továbbjutáshoz, a két meccs alapján megérdemelt a továbblépésük. Nagyon pozitív volt számunkra ez a mérkőzés, jó néhány ifista fiú is be tudott mutatkozni az ország egyik legjobb csapata ellen.


"A kupában a lényeg mindig a továbbjutás, a többi csak beszéd"

Mezőkövesd, Miskolc - „Ez a siker erőt adhat a Debrecen elleni bajnokira” - nyilatkozta Horváth Ferenc, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Ceglédi VSE elleni Magyar Kupa-visszavágón aratott két gólos győzelmet követően.

BOON-ÉLŐ - Magyar Kupa: DVTK vs. Cegléd 2-0 (2-0)

Mezőkövesd, Miskolc - A labdarúgó Magyar Kupa 9. fordulójának 2. mérkőzésén a Diósgyőri VTK csapata Mezőkövesden lépett pályára a Cegléd együttese ellen szerdán 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Labdarúgó Magyar Kupa - Kettős győzelemmel jutott tovább a címvédő Ferencváros

Budapest - A címvédő Ferencváros 2-0-ás győzelmet aratott szerda este a bajnokságban listavezető Budapest Honvéd otthonában, így magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Magyar Kupában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!