BOON - Sport - DVTK

2017.02.14. 09:48

Magyar Kupa: Cegléd vs. DVTK - Ez már nem főpróba, ez előadás

Miskolc - Kedden 14 órától az NB II-es Ceglédi VSE-vel játszik Magyar Kupa meccset a DVTK Albertirsán, a mérkőzésről élőben tudósítunk.

Miskolc - Kedden 14 órától az NB II-es Ceglédi VSE-vel játszik Magyar Kupa meccset a DVTK Albertirsán, a mérkőzésről élőben tudósítunk.

Az MK-nyolcad­döntő első felvonásának hivatalos játéknapja múlt szombat volt, ám mivel a ceglédiek bérelt pályáját, az albertirsai létesítményt az időjárási körülmények játékra alkalmatlanná tették, így el kellett halasztani ezen mérkőzést. Miután az NB I-es diósgyőriek szombaton, a másodosztályú ceglédiek pedig vasárnap kezdik a 2016/2017-es bajnokság tavaszi szezonját, a klubok abban állapodtak meg, hogy ma pótolják be ezt az összecsapást. A program borulása miatt a DVTK szakmai stábja péntekre és szombatra szabadnapot adott a keret tagjainak, akiknek viszont vasárnap edzésre kellett jelentkezniük, valamint hétfőn is volt közös gyakorlás.


[poll id="1310"]


Tudat alatt készültek

Előbb a pályáról, arról beszélt a Diósgyőr vezetőedzője, hogy mennyire van, vannak képben ezt illetően.

– Egy jó profinak nagyon nem kell képben lennie, alkalmazkodnia kell mindenféle körülményhez – hangsúlyozta Horváth Ferenc. – Nagyjából nem tudjuk, hogy mi vár ránk, bár képet ugyan láttunk a játéktérről. De: azon a pályán kell a legjobb teljesítményt nyújtani, amin éppen játszik az ember.

Arról, hogy három napot csúszott ezen találkozó, így vélekedett a tréner.

– Már korábban valószínűsíthető volt az, hogy egy-két helyen nem lehet majd ebben az időpontban játszani, úgyhogy tudat alatt számoltunk ezzel az eshetőséggel, de természetesen készültünk arra, hogy lesz szombaton mérkőzés – fogalmazott Horváth Ferenc. – Azért is próbáltuk az eredetileg kiírt időponthoz a lehető legközelebb lejátszani ezt a meccset, hogy ne kelljen olyan nagyot változtatni a heti felkészülésünkön.

Van egy ellenfél is

A kupa mostantól oda-visszavágós mederben zajlik (kivéve persze a döntőt), amiről így nyilatkozott a DVTK szakvezetője.

– Ez nagyobb lehetőség arra, hogy az éppen adott körből a jobbik csapat jusson tovább, hiszen két lehetősége is van arra, hogy megmutassa a tudását – tette hozzá Horváth Ferenc. – Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, még az égből is leeshet egy gól, úgyhogy az egy kicsit lutribb. Itt most már azért kijön az, hogy melyik csapat a jobb. Szeretnénk úgy játszani és úgy is készültünk, olyan csapattal is lépünk pályára, hogy minél jobb eredményt érjünk el, hogy a visszavágón ne kelljen annyira izgulni. De természetesen van egy ellenfél is, amelynek szintén vannak tervei, úgyhogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy ebből a párosításból továbbjussunk, szeretnénk ezt minél hamarabb eldönteni.

A ceglédiek erejét firtató felvetésre ezeket válaszolta a Diósgyőr vezetőedzője.

– Kilenc új játékost igazoltak, éppen ezért elég nehéz bármiféle véleményt mondani – fogalmazott Horváth Ferenc. – Az utolsó két edzőmeccsüket megnéztük, így nagyjából képben vagyunk azt illetően, hogy mi fog bennünket fogadni. Ez a Cegléd most biztosan más képet fog mutatni, mint amilyen tavaly volt. Az osztálykülönbség kétélű fegyver. A papírforma szerint mi vagyunk az esélyesek, de a kupában már sok, úgymond kis csapat megtréfált már nagyobb klubokat, tehát ugyanolyan komolyan kell venni az ellenfelet, mintha velünk egy osztályban lenne. A célt kell nézni, és nem azt, hogy kin kell ahhoz átlépni, hogy ezt elérjük. Nagyon komolyan vesszük a Magyar Kupát, úgyhogy ez már nem főpróba a bajnoki rajt előtt, hanem maga az előadás.

Az albertirsai kupatalálkozóra a vendégszektorba szóló belépőjegyek 800 forintba kerülnek.


A Diósgyőri VTK keretéről

Érkezett: Busai Attila (Ferencvárosi TC), Szarka Ákos (DAC Dunajska Streda), Fülöp István (FC Botosani), Nagy Tibor (Újpest FC), Lőrincz Patrik (DVTK utánpótlás).

Maradtak: Ivan Rados (horvát-magyar), Antal Botond, Bukrán Erik, Eperjesi Gábor, Lipták Zoltán, Dejan Karan (szerb), Vitalijs Jagodinskis (lett), Tamás Márk, Mahalek Marcell, Nemes Milán, Diego Vela (spanyol), Elek Ákos, Murtaz Daushvili (grúz), Nono Villar (spanyol), Kitl Miklós, Ternován Patrik, Szabó I. Balázs, Szabó II. Balázs, Novothny Soma, Ugrai Roland, Makrai Gábor, Boros Gábor.

Távozott: Nikházi Márk (MTK Budapest), Bognár István (Ferencvárosi TC), Lázár Pál (csapat nélkül), Németh Milán (Swietelsky-Soproni VSE), Bacsa Patrik (Kisvárda-MG, kölcsönbe), Oláh Bálint (Zalaegerszegi TE FC, kölcsönbe?).

Szabadlistán: Halmai Ramon, Georges Griffiths.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!