BOON - Sport - DVTK

2016.09.16. 13:54

Diósgyőrben jártunk, nézőket számláltunk

Miskolc - "Hamarosan saját portánk tájékán is szétnézünk a nézőszámok tekintetében, és előveszünk egy néhány héttel ezelőtt Miskolcon készült képsort" - írtuk nézőszámos sorozatunk legutóbbi részében. Nos, most fény derül, hogy mennyi a hivatalos és a megszámlált adat a Diósgyőri VTK-nál.

Miskolc - "Hamarosan saját portánk tájékán is szétnézünk a nézőszámok tekintetében, és előveszünk egy néhány héttel ezelőtt Miskolcon készült képsort" - írtuk nézőszámos sorozatunk legutóbbi részében. Nos, most fény derül, hogy mennyi a hivatalos és a megszámlált adat a Diósgyőri VTK-nál.

Az adott NB I-es fordulók után sok helyen olvashatunk nézőszámokkal kapcsolatos cikkeket, ám hétről hétre saját szemünkkel tapasztaljuk a mérkőzéseken, hogy jó néhány klubnál köszönőviszonyban sincsenek a “hivatalos adatok” a helyszínen ténylegesen helyet foglaló szurkolók számával.

Nézőszámos sorozatunkat idén is folytatjuk, a paksi népszámlálás után (ahol 1267 fő volt a hivatalos és 840 a megszámlált nézőszám) hazai pályán folytattuk a sort, ahol utoljára tavaly májusban pöttyöztünk, akkor a DVTK - Győr meccsen mindössze 36 fős eltérés (2529 vs. 2493) lett a végeredmény, ami szinte hibátlannak tekinthető.

Ezúttal a legutóbbi DVTK hazai meccsét vettük elő, amelyen a listavezető Vasas volt a vendég a Diósgyőri stadionban, ahol a klub által közölt nézőszám 2873 volt.

Kezdjük is a vendégszurkolókkal: az angyalföldi tábor a remek kezdés ellenére nem özönlötte el Miskolcot, kényelmesen elfértek a szektorukban, 147 főt számláltunk meg.

A tribünön 603 nézőt pöttyöztünk, a kanyarban 877 szurkolót számoltunk, (érdekesség, hogy az ultraszektorban 174-en voltak).

A legtöbben a napos oldalon foglaltak helyet, itt 1225-en láthatták az 1-1-es döntetlennel végződött DVTK - Vasas mérkőzést. Így összesen 2852 néző volt a fotók alapján a stadionban, ami a 2873-as hivatalos adathoz képest 21 fős eltérést jelent, ami betudható az éppen a büfékben, mellékhelységekben lévő drukkereknek.

Tehát újfent kijelenthető, hogy Diósgyőri VTK-nál, nem trükköznek a nézőszámmal, amit a klub hivatalosan megad, az készpénznek vehető.

Néhány NB I-es klubnak ajánlatos lenne tanulmányutat szervezniük Diósgyőrbe nézőszám megállapítás tekintetében.


Nézzük együtt: nézőszámok

(hivatalos: 2873 fő, megszámlált: 2852 fő – eltérés: 21 fő)


(hivatalos: 1267 fő, megszámlált: 840 fő – eltérés: 427 fő)


(hivatalos: 2012 fő, megszámlált: 961 fő – eltérés: 1051 fő)


(hivatalos: 1230 fő, megszámlált: 694 fő – eltérés: 536 fő)


(hivatalos: 3624 fő, megszámlált: 2477 fő – eltérés: 1147 fő)


(hivatalos: 2529, megszámlált: 2493 fő – eltérés: 36 fő)


(hivatalos: 1917 fő, megszámlált: 1154 fő – eltérés: 763 fő)


(hivatalos: 4932 fő, megszámlált: 2795 fő – eltérés: 2137 fő)



Korábbi cikkeink a nézőszámokról:

Miskolc - A bajnoki szünetet kihasználva újra népszámlálásba kezdtünk az NB I-es meccsek kapcsán, kíváncsiak voltunk, hogy javultak-e valamelyest az elmúlt évekhez képest a hivatalos és a megszámlált adatok.

Az előző forduló negatív nézőszámot hozott az NB I mérkőzésein. A most hivatalosan ismertetett közel 9000 fős teljes nézőszám is aggasztó, de ha a számok mögé nézünk, még borzasztóbb a helyzet!

Budapest - A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából rendezett ünnepségen a hazai szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az NB I-es mérkőzések nézőszámának növelését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak. tovább »

Miskolc - George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa blogjában hárított a hétvégi meccs nézőszámai miatt. Kételkedett a fotóinkban, a hír valóságtartalmában, végül elárulta, hogyan számítják ki a nézőszámot. Nem fogják elhinni… tovább »

Miskolc - A múlt szombaton, a labdarúgó NB I 10. fordulójában lejátszott Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK (2-1) mérkőzésen a rendező klub 2012 főben jelölte meg a hivatalos nézőszámot. Ezt a helyszínen jelen volt kollégáink picit túlzónak tartották, ezért a második félidőben körbe fotózták a lelátókon lévőket. tovább »

Miskolc, Nyíregyháza - Folytattuk a népszámlálást a DVTK soros bajnokiján, ezernél is több volt a bemondott a számláltnál. tovább »

Miskolc - Több stadionban tapasztalhattuk, hogy a nézőszám felfelé kerekítéséből is sportot űznek, ezek után szétnéztünk a saját portánkon, vagyis a DVTK stadionjában. tovább »

Nem 1000, de nem is 1917, hanem 1154 volt a Dunaújváros – Diósgyőr tényleges nézőszáma. tovább »

A diósgyőri bajnokavató létszáma még mindig foglalkoztatja a drukkereket.

A Zalaegerszeg - Diósgyőr bajnokin a Borsod Online fotósa körbefotózta az egerszegi stadion nézőterét és elkezdődött a "népszámlálás"...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!