Nyíregyháza vs. DVTK – Több mint ezren csak gondolatban

Akt.:
Megszámoltuk a nézőket a Nyíregyháza - DVTK rangadó után
Megszámoltuk a nézőket a Nyíregyháza - DVTK rangadó után
Miskolc, Nyíregyháza – Folytattuk a népszámlálást a DVTK soros bajnokiján, ezernél is több volt a bemondott a számláltnál.

A labdarúgó NB I 27. fordulójában lejátszott Dunaújváros-PASE – Diósgyőri VTK meccsen, a második félidőben közölt hivatalos nézőszámmal kapcsolatos fenntartásunk sarkallta arra szerkesztőségünket, hogy körbefotózzuk a lelátót és utólag leellenőrizzük, hogy jól ,,éreztük-e”, hogy túlzásokba estek a rendezők a nézőszám meghatározásakor. Azon a meccsen 763 fő lógott a levegőben, vagyis 66 százalékkal emelték meg a valós létszámot a dunaújvárosiak.

Egy hétre rá, Diósgyőrben is számoltunk, a Győr elleni bajnokin nem volt számottevő az eltérés, nem sokkal több, mint 1 százalék, vagyis hibahatáron belül volt a létszám. És valószínűleg hiba sem volt, a hiányzó 36 fő éppen nem a lelátókon, hanem a büfében, vagy az illemhelyeken tartózkodott a körbe fotózás során.


DSCF4828_

Megszámoltuk a nézőket a Nyíregyháza – DVTK meccs után. A teljes képsor itt >>>


A matekórát a DVTK-nak a Nyíregyháza elleni meccse után is folytattuk. Ezúttal az egyik fotós kollégánk vette a fáradságot és a bajnokin körbefotózott lelátón lévőket megszámolta és az adatokat a rendelkezésünkre bocsátotta. Ez alapján létszámában az eddigi legnagyobb eltérést tapasztaltuk: a megszámlált nézőknél 1147 fővel több volt a hivatalosnak mondott létszám, ami 46 százalékos eltérés. Az első félidő 20. percében körbefotózott adatok szerint a hazai szektorokban 2084 fő volt jelen, a vendég drukkerek számára fenntartott helyeken 393 fő, vagyis összesen 2477 néző volt a nyíregyházi stadionban, a közölt 3624 fővel szemben.Nézzük együtt: nézőszámok

27. forduló: Dunaújváros-PASE – DVTK 0-0
(hivatalos: 1917 fő, megszámlált: 1154 fő – eltérés: 763 fő)


28. forduló: DVTK – Győri ETO FC 4-1
(hivatalos: 2529, megszámlált: 2493 fő – eltérés: 36 fő)


29. forduló: Nyíregyháza SFC – DVTK 1-2
(hivatalos: 3624 fő, megszámlált: 2477 fő – eltérés: 1147 fő)


Korábbi cikkeink a nézőszámokról:

Nem kamuznak a nézőszámmal Diósgyőrben

Miskolc – Több stadionban tapasztalhattuk, hogy a nézőszám felfelé kerekítéséből is sportot űznek, ezek után szétnéztünk a saját portánkon, vagyis a DVTK stadionjában. tovább »

Dunaújváros vs. DVTK – Nézzük együtt! De mennyien?

Nem 1000, de nem is 1917, hanem 1154 volt a Dunaújváros – Diósgyőr tényleges nézőszáma. tovább »

A HLSZ kimutatása szerint csökken a nézőszám a labdarúgó NB I-ben

2014.11.21. | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) – Hozzávetőleg 32 ezer szurkoló jár az OTP Bank Liga mérkőzéseire, ami fordulónként 18 ezer nézőt jelent a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) pénteki közlése szerint. tovább »

DVTK matek: Hawk is számolt

2011.06.08. | A diósgyőri bajnokavató létszáma még mindig foglalkoztatja a drukkereket. tovább »

Mennyi néző volt a ZTE – DVTK meccsen?

2009.04.15. | A Zalaegerszeg – Diósgyőr bajnokin a Borsod Online fotósa körbefotózta az egerszegi stadion nézőterét és elkezdődött a “népszámlálás”… tovább »
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek