Nem kamuznak a nézőszámmal Diósgyőrben

Akt.:
Nem kamuznak a nézőszámmal Diósgyőrben
Miskolc – Több stadionban tapasztalhattuk, hogy a nézőszám felfelé kerekítéséből is sportot űznek, ezek után szétnéztünk a saját portánkon, vagyis a DVTK stadionjában.

Sajnos most már Diósgyőrben is meg lehet számolni a szurkolókat, az utóbbi időben jelentősen megcsappant a nézőszám a klubnál, amely egyébként mindig is büszke lehetett mérkőzéseinek látogatottságára.

Bízva abban, hogy ez egy sokáig vissza nem térő alkalom arra, hogy ne kelljen nagyon-nagyon sok embert megszámolnunk, körbefotóztuk a stadiont és megnéztük pontosan hányan is voltak kíváncsiak a DVTK-Győr bajnokira, illetve hogy ez a szám milyen viszonyban van a klub által leadott számmal.

Korábban is csináltunk már hasonló akciót, de most először tudjuk azt mondani, hogy szinte hajszálra annyian voltak a lelátón az adott pillanatban, mint amit a rendező klub közölt.

2 493-re tesszük a szurkolók számát a fotók alapján, a klub 2 529-ről tájékoztatott. Megvettük!

Nem általános, hogy a nézőszámhoz nem adják hozzá a biztonságiakat, a játékosokat, a büféseket, a rendőröket és a mentősöket, a játékvezetőket és azokat a drukkereket, akik majdnem kijöttek, de aztán mégsem tették.

Legutóbb a Dunaújváros – DVTK mérkőzésen volt gyanúsan magas a műsorközlő által bemondott szám és ott valami tényleg hibádzott számításunk szerint 763 néző volt valahol egészen máshol.

dvtk_eto2

A diósgyőri szurkolótábor egy része a DVTK – Győr meccsen. | A teljes képsor itt >>>


Korábbi cikkeink a nézőszámokról:

Dunaújváros vs. DVTK – Nézzük együtt! De mennyien?

Nem 1000, de nem is 1917, hanem 1154 volt a Dunaújváros – Diósgyőr tényleges nézőszáma. tovább »

A HLSZ kimutatása szerint csökken a nézőszám a labdarúgó NB I-ben

2014.11.21. | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) – Hozzávetőleg 32 ezer szurkoló jár az OTP Bank Liga mérkőzéseire, ami fordulónként 18 ezer nézőt jelent a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) pénteki közlése szerint. tovább »

DVTK matek: Hawk is számolt

2011.06.08. | A diósgyőri bajnokavató létszáma még mindig foglalkoztatja a drukkereket. tovább »

Mennyi néző volt a ZTE – DVTK meccsen?

2009.04.15. | A Zalaegerszeg – Diósgyőr bajnokin a Borsod Online fotósa körbefotózta az egerszegi stadion nézőterét és elkezdődött a “népszámlálás”… tovább »