Dunaújváros vs. DVTK – Nézzük együtt! De mennyien?

Dunaújváros vs. DVTK - Pontoztunk és számoltunk
Dunaújváros vs. DVTK - Pontoztunk és számoltunk - © Fotó: Homoky György
Nem 1000, de nem is 1917, hanem 1154 volt a Dunaújváros – Diósgyőr tényleges nézőszáma.

A labdarúgó NB I 27. fordulójában szombaton délután Dunaújvárosban játszott bajnoki mérkőzést a Diósgyőri VTK együttese, a Dunaújváros-PASE vendégeként. Jó időben, nézők előtt. Sokakat érdeklő téma, hogy pontosan mennyien tekintenek meg egy-egy sportmérkőzést, legyen szó akár foci, kosárlabda, jégkorong vagy bármilyen más találkozóról.

Lehetne téma ezzel kapcsolatban az a hétfői eseményhez kötődő, a miskolci városnapi rendezvényre a képviselő-testület által elfogadott, ,,Javaslat Miskolc város kitüntető címeinek és díjainak adományozására” nevet viselő közgyűlési határozathoz tartozó, a Javasolt személyek, szervezetek mellékletében szereplő mondat, ami az Év sportolója díjazott Miskolci Jegesmedvék fejezetben szerepel (,,A statisztikai adatok szerint a magyarországi látványsportágak közül a 7. legnagyobb nézőszámmal rendelkezik a klub, amely adat önmagáért beszél.”), de maradjunk csak a bevezetőben említett eseménynél. Annál a labdarúgó meccsnél, amelyen becsléseink szerint – ez jelent meg a tudósításunkban – 1000 néző lehetett jelen, amelyből mintegy 100 volt diósgyőri.


dunaujvaros_dvtk_nezoszam_boon02

A diósgyőri szurkolótábor egy része Dunaújvárosban, 97 vendégszurkolót számoltunk a fotók alapján. | Fotó: Homoky György
A teljes képsor itt >>>


Megszámolva

A mérkőzés közben, a hangosításon keresztül közölték a hivatalos nézőszámot, ami a bejelentés szerint 1917 fő volt. Ezt hallva a helyszínen lévő fotós kollégánk körbefotózta a lelátót és hétfőn délelőtt összeszámoltuk, hogy pontosan mennyien is voltak a stadionban. Mindenkit belevéve, a VIP-et, a sajtósokat, amikor a második félidőből már eltelt 10 perc (vagyis nagy számban aligha lehettek nézők a büfében, illemhelyeken) összesen 1154 néző volt jelen, közülük 97-en a vendégszektorban. Úgyhogy szombati becslésünket pontosítanunk kell, nem ezren, hanem 1154-en látták élőben a Dunaújváros-PASE – Diósgyőri VTK 0-0-ra végződött NB I-es labdarúgó bajnokit. Arra azonban nem várunk, hogy a rendező klub is pontosítást adjon ki, vagy magyarázatot arra vonatkozóan, hogy miként lett a ,,népszámláláskor” 763 nézővel több annál, mint amennyien ténylegesen ott voltak a stadionban. ​Korábbi cikkeink a nézőszámokról:

A HLSZ kimutatása szerint csökken a nézőszám a labdarúgó NB I-ben

2014.11.21. | Budapest, 2014. november 21., péntek (MTI) – Hozzávetőleg 32 ezer szurkoló jár az OTP Bank Liga mérkőzéseire, ami fordulónként 18 ezer nézőt jelent a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) pénteki közlése szerint. tovább »

DVTK matek: Hawk is számolt

2011.06.08. | A diósgyőri bajnokavató létszáma még mindig foglalkoztatja a drukkereket. tovább »

Mennyi néző volt a ZTE – DVTK meccsen?

2009.04.15. | A Zalaegerszeg – Diósgyőr bajnokin a Borsod Online fotósa körbefotózta az egerszegi stadion nézőterét és elkezdődött a “népszámlálás”… tovább »