BOON - Sport - DVTK

2016.06.09. 08:03

DVTK: az új érkező az orvosig jutott

Miskolc - Szerda délután megtartotta első foglalkozását a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Miskolc - Szerda délután megtartotta első foglalkozását a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Az április 30-i, Paks elleni hazai bajnokival lezárta a 2015/2016-os évadot a diósgyőri együttes (9. lett a piros-fehér alakulat), amely utána még három meccset játszott: két hírverő összecsapást (május 3., Abaújszántó, május 10., Emőd), valamint egy barátságos jellegűt (május 6-án a Budapest Honvéddal, idegenben). Utána szabadságra mentek a futballisták, akik közül néhányan már nem is tértek vissza Miskolcra, lévén eligazoltak. Persze a többség azért visszatért.

Komant keresik

Az elsők között érkezők egyike Lipták Zoltán volt.

– Hamar eltelt ez a pár hét, úgy érzem, sikerült kipihennem magam, vártam a kezdést – fogalmazott a korábbi válogatott kerettag, akit arról is faggattunk, mit vár egykori sorstársaitól Franciaországban. – Örülni kell annak, hogy kijutott a csapat. Minden mérkőzés élmény lesz, ezt ki kell használniuk a játékosoknak, és ki kell hozni maximálisan azt, amit ki lehet.

Két perccel később egy szintén egykori válogatott, Koman Vladimir érkezett, akivel kapcsolatban már sok helyen megjelent, hogy minden bizonnyal nem marad Diósgyőrben.

– Június 30-ig szól a szerződésem, és jelenleg arra koncentrálok, hogy itt vagyok, az itt elvégzendő munkára – nyilatkozta a középpályás. – Ajánlatot kaptam a DVTK-tól, de egyelőre nem született döntés, nyilván az lenne a legjobb, ha minél hamarabb kitisztulna a kép. Természetesen szívesen játszanék újra külföldön, megfontolnék egy jó ajánlatot, voltak, vannak is megkeresések, de egyelőre olyan szinten tartunk, hogy „lenne-e kedvem…”, vagyis igazából semmi konkrétum nincs. A válogatott? Nem esett jól, hogy nem mehetek, de vannak még célok, lehetőségek, amiket el lehet érni, majd ezekért fogok harcolni.

Plasztik

A nyilatkozatokat az új edzőközpont aulájában adták a játékosok, ugyanis miután a futballklubnál dolgozó irodisták és utánpótlásedzők hetekkel ezelőtt átköltöztek az – Orbán Viktor miniszterelnök által április 10-én átadott – épületbe, most az első csapat is ide kvártélyozta be magát. Ez nem ment könnyen, mert a „katonás” objektumba csak mágneskártyával lehet belépni, ez nyitja az ajtókat (az egyes területeken dolgozóknak különböző szintű jogosultságaik vannak a létesítmény használatára), és a labdarúgóknak az első edzés előtt ilyenjük még nem volt. De aztán Rados kapus, egy jó órával azután, hogy elkezdődött a csapattársai tréningje a gyepen, büszkén tartotta a kezében a frissen átvett plasztikot, azok után, hogy letudta a sérülése utáni rehabilitációs, külön konditermi edzését, amely azt a célt szolgálja, hogy kb. 2 hét múlva visszatérjen a pályára. A hálóőrt már közelről köszönthették az első edzésre kilátogatott drukkerek, akik az edzőpálya melletti lelátón várták az első foglalkozás kezdetét, addig, amíg meg nem kérték őket, hogy legyenek szívesek a kerítésen túlra fáradni. Nehezményezték is a szimpatizánsok, hogy új rend van alakulóban, tényleg érthetetlennek tűnt, hogy miben zavarnának csendes jelenlétükkel, de végül megoldódott a helyzet. Benczés Miklós sportigazgató révén, aki miután értesült a diósgyőri szokásokkal szembemenő döntésről, maga hívta be a pálya mellé a drukkereket, így csak pár percről maradt le a 10 fős csoport.

A szurkolók pedig testközelből azt láthatták, hogy 2 kapus és 16 mezőnyjátékos végzi a feladatokat. Érdekesség, hogy a mezőnyjátékosok között volt Grumic Miroslav, akitől – mivel a szerződése a hónap végén lejár – már elköszöntek a DVTK-nál, mivel nem számolnak vele a 2016/17-es évadban, de ennek ellenére edzéslehetőséget kért is, kapott is a diósgyőri vezetőktől. Nem volt viszont ott a pályán James Manjrekar, akivel szerződést bontottak a DVTK-nál. A kanadai válogatott védő gyorsan el is kelt, a Vasas szerda kora délután már be is jelentette a szerződtetését.

Megjelentek, de…

A megjelent Diósgyőrben, de nem vett részt az első edzésen kategóriában két labdarúgó is található. Az egyik egy távozóban lévő labdarúgó, Novothny Soma, akinek elvileg június 30-ig kellene Diósgyőrbe edzenie az őt kölcsön­adó Napoli, a labdarúgó és a Diósgyőr között korábban létrejött megállapodás alapján. De mivel információink szerint a csatár bejelentette, hogy nem marad a DVTK-nál – úgy tudjuk, hogy az Újpest kivásárolná az olasz csapattól, de a fiatal játékos iránt külföldi csapat is érdeklődik –, így nagy az esély arra, hogy már nem is ölti magára a Diósgyőr edzésszerelését, annak ellenére, hogy „szabadulását” nehezíti, hogy egy olyan háromoldalú megállapodást kellene a lejárta előtt három héttel felbontani, amelynek egyik aláíróját Olaszországban kellene megtalálni.

De Novothny ellenpólusaként feltűnt Diósgyőrben egy olyan futballista is, aki itt akar játszani, és orvosi vizsgálatra érkezett szerdán. Lázár Pálról van szó, aki debreceni születésű játékosként játszott már a Sopron, a Videoton, a török Samsunspor és a Pécs csapatában is, és a magyar válogatottban is 6 alkalommal, legutóbb pedig, az elmúlt három évben a Debrecen játékosa volt. Úgy tudjuk, hogy a 28 éves, 184 centi magas jobb oldali védőt az Újpest is hívta, de a DVTK-t választotta.


DVTK-névsor-olvasás

Az első edzésen megjelentek

  • Kapusok: Antal Botond, Egyed Balázs.
  • Védők: Drazsen Okuka, Lipták Zoltán, Tamás Márk, Németh Milán, Nemes Milán, Eperjesi Gábor.
  • Középpályások: Bognár István, Egerszegi Tamás, Kitl Miklós, Nikházi Márk, Halmai Ramon, Ternován Patrik, Koman Vladimir.
  • Támadók: Bacsa Patrik, Georges Griffiths, Grumic Miroslav.
  • Jelen voltak, de nem a csapattal edzettek

  • Ivan Rados: sérülése után még külön készül,
  • Novothny Soma: máshol folytatja pályafutását.
  • Igazoltan távol

  • Elek Ákos: Eb-résztvevő,
  • Zöldesi Illés: NB III-as szereplése miatt később csatlakozik,
  • Csicsvári Milán: NB III-as szereplése miatt később csatlakozik,
  • Boros Gábor: NB III-as szereplése miatt később csatlakozik,
  • Szabó II. Balázs: NB III-as szereplése miatt később csatlakozik
  • Távozott

  • Barczi Dávid: Videoton,
  • James Manjrekar: Vasas.

  • A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának – még nem teljes – felkészülési programja

  • Június 17. (péntek), Miskolc: Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd
  • Június 20–30.: edzőtábor (Bükfürdő)
  • Június 21., 17.00: Beitar Jerusalem (izraeli) – Diósgyőri VTK
  • Június 24/25: még nincs ellenfél
  • Június 29.: még nincs ellenfél
  • Július 2. (szombat), Miskolc: Diósgyőri VTK – MSK Rimavská Sobota (szlovák)
  • Július 6. (szerda), Eperjes: 1. FC Tatran Presov (szlovák) – Diósgyőri VTK
  • Július 9. (szombat), Miskolc: Diósgyőri VTK – FK Lokomotíva Kosice (szlovák)
  • Július 16. (szombat): labdarúgó NB I 2016/17, 1. forduló

  • Miskolc - Akarná a csatárt jelenlegi klubjának vezetősége, de a DVTK is szívesen leigazolná.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!