BOON - Sport - DVTK

2016.02.18. 15:38

DVTK tartalék: Azért volt edző, a legény a Szinva-gáton

Miskolc - A kispadon nem ült futballszakember, mégis győzött a DVTK tarcsi a feljutó helyen álló együttes ellen.

Miskolc - A kispadon nem ült futballszakember, mégis győzött a DVTK tarcsi a feljutó helyen álló együttes ellen.

Vaskos meglepetéssel kezdődött a labdarúgó NB III tavaszi idénye, a 18. forduló szombati meccsén, az ősszel kevés sikerélményt begyűjtő DVTK tartalék­együttese Diósgyőrben 1-0-ra legyőzte azt a Ceglédi VSE-t, amely nem titkoltan a másodosztályba való visszajutásért küzd, és jelenleg feljutó pozícióban, a tabella második helyén áll. Ráadásul ezt a bravúrt hivatalosan edző nélkül érte el a tarcsi, hiszen nem ült labdarúgó-szakember a csapat kispadján, a mérkőzés jegyzőkönyvébe csak Horváth Ádám technikai vezető és Fuhr­mann Eszter fizioterapeuta neve került be.

Volt már ilyen

– Ennek az oka az, hogy a Sütő Szilárd, a klub utánpótlás szakmai igazgatója, aki egyben az NB III-as csapat edzője a hétvégén nem tartózkodott Miskolcon, edzőképzésen vett részt. Volt már ilyen az ősszel is, akkor mint segítőjének nekem jutott a meccselés az oldalvonal mellett, de erre most nem volt lehetőség, mert az őszi utolsó forduló után eltiltottak a kispadtól – tudtuk meg Sverla Bélától, az NB III-as gárda edzői asszisztensétől, aki arra a kérdésre, hogy miért kapott eltiltást, így felelt: – A Tiszaújváros elleni bajnokin a játékvezető úgy ítélte meg, hogy rá nézve sértő nyilatkozatot tettem, ezért kaptam egy meccset, ami ezzel a mostanival letelt.

A siker a fiataloké

Arra a kérdésre, hogy ez mennyire gátolta abban, hogy a csapat környékén legyen, azt a választ adta az edző, hogy a pályára nem mehetett be, de a Szinva partján lévő gátról követte az eseményeket a műfüves edzőpályán, a hivatalos edzői feladatokat pedig Horváth Ádám technikai vezető közreműködésével oldották meg.

– A meccs a játékot és a helyzetek számát tekintve is kiegyenlített volt, három lehetőség itt, három ott – mondta Sverla Béla. – A felnőtt csapat keretéből csak egy olyan játékos szerepelt nálunk, aki már játszott élvonalbeli meccset, Eperjesi, úgyhogy ez a siker tényleg a fiataloké. Mondtam is nekik az öltözőben, még a mérkőzés előtt, hogy ez egy olyan összecsapás, amelyen megmutathatják mire képesek. Az őszi idény végén sikerült nyerniük pár meccset, és a felkészülés, amelyet jellemzően Sütő Szilárd csinált velük végig, jól sikerült, fizikailag és mentálisan is jó állapotban, jó motivációs szinten léptek pályára. A második félidőben az ellenfél középső védőjének kiállítása után létszámfölényben játszhattunk, és az addig látottak alapján is benne volt a bravúr pontszerzés a játékban, de onnantól kezdve még inkább. Örülök, hogy sikerült végül megnyerni ezt az összecsapást, egy kidolgozott helyzetből, mert ez tovább erősítheti a fiúkban az elszántságot, hogy érdemes küzdeni, hajtani, mert kerülhet ki közülük olyan, aki nemhogy eljut az első osztályú csapat öltözőjébe, mint a szép reményű Ternován, aki most nálunk játszott, hanem idővel teljes jogú kerettaggá is válik.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!