Aluinvent-DVTK: Török vagy spanyol csapatok ellen az EK-ban

Miskolc - Eldőlt, hogy a Galatasaray vagy a Bizkaia lesz a DVTK ellenfele az Európa Kupában.

Miskolc - Eldőlt, hogy a Galatasaray vagy a Bizkaia lesz a DVTK ellenfele az Európa Kupában.

A női kosárlabda-bajnokság 10. fordulójában vasárnap 17.00-tól Tiszaújvárosban, a Sportcentrumban fogadja az MTK Budapest csapatát az Aluinvent-DVTK együttese. A két gárda alapból a fővárosban játszotta volna ezt a bajnokit, de a Diósgyőr kérésére pályaválasztói jogot cseréltek, és a mivel a piros-fehérek egyik tiszaújvárosi támogatója korábban kérte, hogy a Tisza-parti városban is rendezzen egy hazai találkozót a DVTK, ennek a kérésnek most eleget tesznek.

A Nantes is

A piros-fehérek szerdán este játszották legutóbbi mérkőzésüket, az olasz Reyer Vene­zia elleni Európa Kupa találkozón 63–61-re nyertek, ezzel megnyerték a csoportjukat, és már ezen az estén biztossá vált, hogy a csoportküzdelmekben elért eredményeikkel a legjobb csapat között vannak, és így nem kell pályára lépniük az egyenes kieséses szakasz 1. fordulójában, január 3-án és 10-én. Csütörtökön késő este pedig az is kiderült, – miután lejátszották az EK tíz csoportjában az utolsó meccseket, hogy a selejtezőkben részt vett 40 együttes közül melyik 24 együttes folytatja a szereplést. A kvartettekből az első két helyen végzett gárdák mellett a Nyugati és Keleti konferencia két-két legjobb csoportharmadikja lépett tovább (köztük a DVTK csoportellenfele, a piros-fehérek által kétszer is legyőzött francia Nantes Rezé).

A 3. körről

A 24 közé jutott csapatokat a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, az Európa Kupa versenykiírásának megfelelően a csoportban elért eredményességi mutatójuk alapján rangsorba állította, ez alapján alakult ki az egyenes kieséses szakasz 1. és 2. fordulójának párosítása. A mezőny 8. legeredményesebb csapata, az Aluinvent-DVTK az első körben nem érintett, a 2. forduló első meccsét, január 24-én a török Galatasaray vagy a spanyol Bizkaia otthonában kezdi – attól függően, hogy ezen két csapat párharcából ki kerül ki győztesen –, a visszavágó pedig Miskolcon január 31-én lehet. Érdekesség, hogy már az is tudható, hogy amennyiben a 3. körbe bejut a Diósgyőr, akkor a Rayer Vene­zia (olasz) – Basket Landes (francia) párharc továbbjutójának a BLMA Montpellier (francia) elleni csatájából kikerülő győztessel csap össze, a 4+4-be kerülésért (ugyanis, amikor az EK-ban indult csapatok száma 4-re csökken, akkor csatakozik hozzájuk az Euroligából érkező, a csoportselejtezők végén az 5-6. helyen végzett négy együttes).

Az MTK és a Cegléd

A DVTK szakvezetőjének Cziczás Lászlónak azonban hiába hoztuk szóba az Európa Kupa „sorsolást”, nem ugrott a témára.

– Örülünk, hogy megtudhattuk, melyik két együttes közül kerülhet ki az ellenfelünk, de nem ez a legfontosabb, mert amíg ezeken a meccseken pályára kell lépnünk, addig jó néhány fontos bajnoki vár ránk – mondta az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Hogy mást ne mondjak, az év végéig még itt van két kötelezően megnyerendő meccs, az egyik az MTK ellen, a másik pedig az eddig nagyon gyengén teljesítő Cegléddel szemben. Nagyon bízom benne, hogy megfelelő tisztességgel állunk majd ezekhez a találkozókhoz, és azok is tudnak majd bizonyítani, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, illetve, hogy a két meccset megnyerjük és úgy tudunk elmenni karácsonyozni.

A DVTK játékosai közül a vállsérüléssel bajlódó Katona az MTK elleni bajnokit biztosan kihagyja, és az sem biztos, hogy a jövő hét csütörtöki, Cegléd elleni hazai mérkőzésén megkockáztatják a szerepeltetését.

ÉM-BCS


A női kosárlabda EK folytatása

A női kosárlabda EK egyenes kieséses szakasza 1. és 2. fordulójának párosítása

Lointek Gernika Bizkaia (24.)/Galatasaray (9.) – Aluinvent-DVTK (8.)

Nantes Reze (23.)/Energa Torun (10.) – Wisla CP Krakow (7.)

Basketball Nymburk (22.)/Artego Bydgoszcz (11.) – KSC Szekszárd (6.)

Sparta&K M.R. Vidnoje (21.)/Lyon ASVEL Feminin (12.) – ITW ENEA Gorzow (5.)

MBK Ruzomberok (20.)/WBC Enisey (13.) – Tarbes GB (4.)

MBA Moscow (19.)/Botas Spor (14.) – Spar Citylift Girona (3.)

Besiktas (18.)/Orman Genclik (15.) – Cukurova Basketbol (2.)

Basket Landes (17.)/Reyer Venezia (16.) – BLMA Montpellier (1.)

Az EK 1. fordulójában a kiemelt nyolc csapat – akiknek a neve után zárójelben az 1–8. szám egyike szerepel – nem lép pályára, és a 2. fordulóban, január 24-én annak az együttesnek az otthonában kezdi az oda-visszavágós párharc első meccsét (a visszavágókat egy héttel később rendezik meg), akik az 1. fordulóban a január 3-i és 10-i játéknapon sikerrel vívják meg kuparendszerű csata első körét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!