Aluinvent-DVTK: A magyar válogatott kapitánya edzésbe állt

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapattal együtt kezdte az új évet Raksányi Krisztina.

Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapattal együtt kezdte az új évet Raksányi Krisztina.Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata a karácsonyi szünet után január 2-án, kedden munkába állt, két edzéssel kezdték meg a felkészülést az idei feladatokra. A piros-fehérek a múlt év végén elbúcsúztak a nemzetközi kupaporondtól, az Európa Kupától, így innentől hazai vizeken, a Magyar Kupa nyolcas döntőjében és az élvonalbeli bajnokságban „eveznek”. Új összetételben, a tavalyi kerethez képest frissített állapotban haladhatnak az első akadály, a jövő hét szerdai, Vasas elleni hazai NB I-es mérkőzés felé (ezt a meccset a mostani hétvégéről halasztották január 10-re).

Nem volt könnyű

A téli szünetben két játékost is szerződtetett a diósgyőri klub, irányító posztra Ash­leigh Fontenette személyében egy 28 éves, 177 centi magas irányítót, valamint a magyar válogatott 26 éves csapatkapitányát, Raksányi Krisztinát. A 183 centi magas hátvéd – aki az évadot a PEAC-Pécs együttesében kezdte, és azok után vált biztossá a távozása, hogy kiderült, a mecseki csapat a bajnoki alapszakasz felénél benne lesz az első hat között – kedden délelőtt már új csapatával, a DVTK-val edzett.

– Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de most jött el Pécsett annak az ideje, hogy váltsak, ezt a szerződésemben foglalt opció lehetővé tette – válaszolta érdeklődésünkre­­­ Raksányi Krisztina a kedd délelőtti edzést követően. – Olyan csapatban akartam a szezon előtt játszani, és ez most sincs másképp, amelyiknek komoly ambíciói vannak, de a PEAC-nál nem úgy alakultak dolgok a szerződésem aláírása után, ahogy azt reméltem.

Arra a felvetésünkre, hogy eljönni sem könnyű évad közben egy csapattól, de újat találni, választani szintén nem az, főleg ha több lehetőség van, köztük külföldiek is, erre így reagált a magyar válogatott játékos:

– Kétségtelen, hogy voltak külföldi lehetőségek is a hazaiak mellett. Nehéz volt dönteni, de két dolog szólt a DVTK mellett: az egyik, hogy régóta szerettek volna leigazolni, a másik pedig az, hogy szakmai szempontból jó közegbe kerülhettem.

Az év első munkanapján

Az Aluinvent-DVTK csapatánál az év első munkanapján, az első edzésen 9+1 játékos vett részt. Raksányi mellett Melnika, Pecková, Szabó F., Bach, Kiss A., Vukov, Aldazabal és Schmidt végzett teljes értékű munkát, míg Zele könnyítettet. A tréning közben érkezett meg Miskolcra az amerikai Burkholder, míg az évadot a piros-fehérekkel kezdő másik amerikai, a szalagszakadása után felépülőben lévő Engelman egyelőre otthonában regenerálódik, Nagy D. pedig – aki bokacsonttörést szenvedett a múlt hónapban, és a mankóját már eldobhatta – még nem tud a csapattársaival készülni. A fiatal magyar kiesése miatt a DVTK irányító poszton lyukas lett, az ezzel összefüggésben szerződtetett amerikai Ashleigh Fontenette a tervek szerint ma érkezik meg Miskolcra és csütörtökön áll munkába.



[related-post post_id="3724482"]

[related-post post_id="3723900"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!