DVTK: a vidékről megerősített serdülőcsapat döntője

Miskolc - Ózdi, újhelyi, csáti lányok integrálódtak a DVTK országos döntőbe jutott kosárlabdacsapatába.

Miskolc - Ózdi, újhelyi, csáti lányok integrálódtak a DVTK országos döntőbe jutott kosárlabdacsapatába.

Ezen a hétvégén, csütörtöktől vasárnapig rendezik a serdülő leánykosárlabda-bajnokság országos döntőjét. A nyolccsapatos finálé egyik érdekessége, hogy mivel a résztvevők egyike sem jelentkezett a rendezésre – mert a legtöbb csapatnak teremproblémái vannak –, ezért a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége bonyolítja le a tornát Budapesten. Két helyszínen, mivel a fővárosban sem könnyű négy egymást követő napra termet szerezni.

A döntőben a megyét, egész Kelet-Magyarországot a DVTK-ÉLKSK együttese képviseli, ugyanis a további négy fővárosi gárda mellett három dunántúli együttes jutott be a legjobb nyolc közé. A piros-fehérek az alapszakasz négy fordulójának négy játéknapján minden alkalommal egyszer nyertek és egyszer kikaptak, így 4 győzelemmel és 4 vereséggel mentek tovább úgy, hogy mindvégig a legjobb 8 között tudtak maradni az 50 csapatos mezőnyben. A selejtezőben a ranglistán elfoglalt előkelő helyezésük miatt számukra nem volt tét, hiszen az alapszakasz eredményeinek köszönhetően már ekkor biztosan a legjobb 16 között voltak. Így tartalékos csapattal állhattak ki, és ki is kaptak háromszor, az első kétnapos tornán. Aztán jöttek a főtábla­mérkőzések: az első körben kétszer nyertek, és egyszer kikaptak, a másodikban éppen fordítva végeztek, így az, hogy bejutnak-e a legjobbak közé, a főtábla 3. fordulójában dőlt el. Az április elején megrendezett négycsapatos tornán, Zalakaroson mind a három mérkőzését megnyerte a DVTK-ÉLKSK együttese, és ennek köszönhetően a legjobbak között szerepelhet.

Eddig húsz meccs

– Összesen húsz bajnoki meccset játszottunk eddig, és ötvenszázalékos az eredménysorunk, két ok miatt: az egyik, hogy a korosztály három legjobb csapata ellen, a magasan kiemelkedő Csata DSE és az őket követő Vasas és Szekszárd ellen összességében nyolcszor játszottunk, de egyszer sem sikerült őket legyőznünk – mondta Sörleiné Novák Judit, a DVTK-ÉLKSK serdülőcsapatának edzője. – A másik, hogy az a további két meccs, amelyiken alulmaradtunk, az éppen az a két csapat volt, akik ellen tartalékosan álltunk ki, és érdekesség, hogy a döntőben, a csoportmeccsek során éppen ellenük kell pályára lépnünk. Ezért is várjuk nagyon a finálét, hogy kiderüljön, más összetételben mire vagyunk képesek a Sopron és a Törekvés ellen. Egyébként nagy utat tettünk meg az idény során, hiszen ennek a csapatnak a kerete az idei évad elején állt össze, ez az első olyan korosztály, amelyet a Miskolcon túli, vidéki bázisainkról meg tudtunk erősíteni. Két-két olyan játékosunk van a döntőre utazó csapatban, akik tavaly még a mezőcsáti, a sátoraljaújhelyi, valamint az ózdi csapatainkban játszottak, és ennek a heterogén állománynak időre volt szüksége ahhoz, hogy összeérjen. A közösség mára kialakult, és nagyon szép lenne a csapattól, ha sikerülne az első meccset, a Sopron ellenit megnyernünk, mert ezzel nagy lépést tehetnénk a 4 közé vezető úton.

ÉM-BCS



B csapat: B-döntő

A leánykosárlabda-serdülőbajnokságban két finálét rendeznek, a legjobbak mellett a 9–16. helyezettek számára B-döntőt írtak ki, amelynek Zalakaros ad otthont mától vasárnapig. Itt is szerepel diósgyőri együttes, a DVTK-ÉLKSK Miskolc B gárdája szintén öt meccset játszik a négy nap alatt.

A Varga Dénes edző irányította csapat tagjai: Márkusz Lilla, Kurucz Noémi, Hornya Bianka, Hajdu Angelika, Nagy Csenge, Balla Sára, Béres Noémi, Tóth Boglárka, Tasnádi Panna, Kárpáti Réka, Simon Virág, Szalontai Dorina.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!