Aluinvent-DVTK: Egy helyett két amerikai center jött

Miskolc - Kaylon Williams lett az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának harmadik légiósa.

Miskolc - Kaylon Williams lett az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának harmadik légiósa.Picit késve, egy elhúzódó frankfurti reptéri biztonsági ellenőrzés miatt, de szerdán késő este megérkeztek Miskolcra az Aluinvent-DVTK külföldi játékosai, akik csütörtök délelőtt már edzésszerelést húztak és megkezdték a munkát a miskolci városi sportcsarnokban.

Nem az egyedüli

Az már korábban ismert volt, hogy a négy külföldi státuszból egy az előző évadban is a piros-fehéreknél játszott Tina Jovanovicé lesz, ahogy az is, hogy centerposztra a 2015/16-os évadban szintén Magyarországon, a PINKK Pécsi 424 együttesében szerepelt amerikai Cierra Robertson-Warrent szerződtette le a Diósgyőr. Az viszont csak csütörtökön derült ki, hogy utóbbi kosaras nem az egyedüli tengerentúli játékosa lesz a DVTK-nak. Ugyanis vele együtt egy másik amerikai center is érkezett. A 191 centi magas Kaylon Williams először szerepel majd Európában, azok után, hogy nyáron befejezte az egyetemi tanulmányait és az Oklahoma Universitynek búcsút intve az észak-amerikai női profi ligában, a WNBA-ben szereplő Los Angeles Sparks edzőtáborában szerepelt, miután draftolta őt a San Antonio Silver Stars, majd egy csereügylet következtében az Egyesült Államok nyugati partján kötött ki. Az 1992. október 9-én született kosaras ugyan a Los Angeles Sparksnál végül nem lett csapattag, Diósgyőrbe viszont az lesz.

Kaylon Williams érkeztével 17 fősre nőtt az Aluinvent-DVTK első gárdájának kerete, ugyanis a 12 fős alapcsapattal készül az egyetemista Arad és Sikora, valamint az utánpótlásból három fiatal gimnazista, Kovács L., Schmidt és Vörösházi.

A diósgyőri csapat ezen a hétvégén az első felkészülési mérkőzését is lejátssza, méghozzá Győrben. Ez a találkozó egy emlékmeccs lesz, a korábban Diósgyőrben is edzősködött, három éve a Győr csapatának edzőmérkőzésre tartva buszbale­setet szenvedett és ennek során elhunyt Rába-parti klubigazgató, Tapodi Péter emléke előtt tisztelegve.

Vasárnap nem

Bár korábban úgy volt, hogy ezen a hétvégén két találkozót is játszik egymás ellen Győrben a Diósgyőr és a Győr, a vasárnapi meccset mégsem rendezik meg, mert a DVTK irányítóposzton gondokkal küszködik, Czank Tímea sérült, Horváth Bernadett pedig beteg.


Az Aluinvent-DVTK keretéről

  • Maradtak: Czank Tímea, Rasheed Rita, Tina Jovanovic (szerb), Horváth Bernadett, Bach Boglárka, Szécsi Orsolya, Kalocsai Dorina, Arad Zsófia, Sikora Emőke.
  • Újak: Gorjanácz Ágnes (PEAC-Pécs), Adamecz Lilla (Vasas), Cierra Robertson-Warren (amerikai, PINKK Pécsi 424), Győri Dorottya (csapat nélkül, korábban PINKK Pécsi 424), Williams Kaylon (amerikai, Oklahoma University).
  • Az utánpótlásból az első csapattal készülnek: Kovács Luca, Schmidt Gréta, Vörösházi Jázmin.
  • Távoztak: Bálint Réka (AKSC Szekszárd), Szabó Petra (Hat Agro Uni Győr), Roneeka Hodges (amerikai, ?), Tatsiana Likhtarovich (fehérorosz, ?), Alissya Brewer (amerikai, ?), Horti Dóra (?), Bartucz Daniella (?).

  • Felkészülési mérkőzések

  • Szeptember 3. (szombat), 18.00: CMB Cargo Uni Győr – Aluinvent-DVTK (Győr)
  • Szeptember 8. (csütörtök), 19.15: Montana (bolgár) – Aluinvent-DVTK (Kolozsvár)
  • Szeptember 9. (péntek), 19.15: A.S. Vicenza (olasz) – Aluinvent-DVTK (Kolozsvár)
  • Szeptember 10. (szombat), 15.15: CS Universitatea Cluj Napoca (román) – Aluinvent-DVTK (Kolozsvár)
  • Szeptember 13. (kedd), 18.30: Aluinvent-DVTK – Cassovia Kosice (szlovák) (Miskolc)
  • Szeptember 22. (csütörtök), 19.30: Wisla Can-Pack Kraków (lengyel) – Aluinvent-DVTK (Losonc)
  • Szeptember 23. (péntek), 19.30: Piestanské Cajky (szlovák) – Aluinvent-DVTK (Losonc)
  • Szeptember 24. (szombat), 15.00: USK Praha (cseh) – Aluinvent-DVTK (Losonc)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!