Győri ezt a hetet is a DVTK-nál kezdte – még egy légiós várható

Miskolc - A női kosárlabda NB I rajtjára készülő DVTK ezen a héten is 14 fős kerettel dolgozik.

Miskolc - A női kosárlabda NB I rajtjára készülő DVTK ezen a héten is 14 fős kerettel dolgozik.

A női kosárlabda NB I nyitányára készülő Aluinvent-DVTK együttesénél ezen a héten is 14 játékos végzi az edzéseket, vagyis a létszám változatlan, Czank Tímea, Rasheed Rita, Horváth Bernadett, Bach Boglárka, Szécsi Orsolya, Kalocsai Dorina, Arad Zsófia, Sikora Emőke, Gorjanácz Ágnes és Adamecz Lilla mellett a múlt héten egyhetes tesztelésre érkezett Győri Dorottya sem köszönt el a kerettől, így a 189 centi magas, 26 éves center, aki korábban tagja volt az U16-os, U18-as és U20-as magyar válogatottaknak, és az Egyesült Államokban eltöltött egyetemi évei után van visszatérőben a magyar kosárlabdába, valószínűleg a Diósgyőr játékosa lesz.

Hazaköltözött

A felsoroltakon kívül az utánpótlásból három 17 éves fiatal, Kovács Luca, Schmidt Gréta és Vörösházi Jázmin készül az első csapattal, az iskolai év kezdetéig mindenképpen, de utána nekik be kell ülniük a Herman Ottó Gimnázium, illetve a Lévay gimnázium padjaiba. Ekkortól, vagyis szeptember 1-től csatlakoznak majd a külföldi játékosok a piros-fehérekhez, a hírek szerint hárman. Közülük kettejük kiléte már ismert, a szerb Tina Jovanovic és az amerikai Cierra Robertson-Warren leszerződtetését már bejelentették a DVTK-nál, és úgy tudni, hogy még egy külföldi játékossal van megállapodása a klubnak, amit még nem jelentettek be.

Vagyis egy üres légióshely van még a DVTK keretében, de az biztos, hogy a tavalyi évadban piros-fehérben játszott külföldiek közül ketten nem töltik ezt be, mert az amerikaiak, Roneeka Hodges és Alyssia Brewer is sérüléséből felépülőben van. A fehérorosz Tatsiana Likhtarovich tagja volt a riói olimpián 9. helyen végzett nemzeti csapatuknak, vele folytattak tárgyalásokat a diósgyőriek, ám ez az ötkarikás játékok ideje alatt szünetelt. Az előző évi keret tagjai közül két magyar játékosról nem esett még szó, Bartucz Daniella távozott, hazaköltözött, hogy a tanulmányait folytassa, Horti Dóra pedig…

Rehabilitáción

A volt válogatott center, aki a Diósgyőr idei Magyar Kupa-győzelméből még kivette a részét, ám a rájátszásban a Szekszárd ellen súlyos sérülést szenvedett, és keresztszalag-szakadása miatt hónapokra harcképtelenné vált, most gyógyul, helyileg Zalaegerszegen, ugyanis a párja, Szabó Zsolt kosárlabdázó – kettejük nyári esküvője után – ott vállalt munkát, az NB I-es férfigárda játékosa lesz.

– Rehabilitálok, elkezdtem futni vízben, ebben a szakaszban a vízi torna jelenti számomra a visszatéréshez vezető utat – válaszolta érdeklődésünkre Horti Dóra, aki arra a kérdésre, hogy az előzetesen prognosztizált hat hónapos kihagyásnak megfelelő résztávnál áll-e, így felelt: – Az elméleti hat hónap soha nem annyi, mire visszatér valaki egy ilyen súlyos sérülés után, mert csak egy dolog ennek a fizikai része, hiszen ott van még a lelki. Hogy pontosan hol járok, azt nem tudom megmondani, mert az engem műtött orvos az olimpián volt kint, és csak a közeljövőben tudok majd visszamenni hozzá kontrollra. Utána talán többet tudok majd mondani arról, hogy hol járok.


A keretről

Maradtak: Czank Tímea, Rasheed Rita, Tina Jovanovic (szerb), Horváth Bernadett, Bach Boglárka, Szécsi Orsolya, Kalocsai Dorina, Arad Zsófia, Sikora Emőke.


Újak: Gorjanácz Ágnes (PEAC-Pécs), Adamecz Lilla (Vasas), Cierra Robertson-Warren (amerikai, PINKK Pécsi 424).


Távoztak: Bálint Réka (AKSC Szekszárd), Szabó Petra (Hat Agro Uni Győr).


Kérdéses: Győri Dorottya.


Az előző évadban itt játszottak, de most nem kerettagok: Roneeka Hodges (amerikai), Tatsiana Likhtarovich (fehérorosz), Alyssia Brewer (amerikai), Horti Dóra, Bartucz Daniella.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!