BOON - PR cikk

2018.06.06. 14:08

Családi Egészségnappal érkezik Miskolcra a Danone Focikupa

<strong>Sass Dani gasztroarccal,</strong> <strong>Salamon József válogatott labdarúgóval, a DVTK aranycsapat középhátvédjével és Veréb Györggyel, a DVTK kapusedzőjével is találkozhatnak a gyerekek Miskolcon a Danone és az MLSZ Grassroots Program által szervezett Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó tornán és Családi Egészségnapon június 9-én, azaz most szombaton, a DVTK Stadionban, ahol a programok 11 órakor kezdődnek.</strong>

Sass Dani gasztroarccal, Salamon József válogatott labdarúgóval, a DVTK aranycsapat középhátvédjével és Veréb Györggyel, a DVTK kapusedzőjével is találkozhatnak a gyerekek Miskolcon a Danone és az MLSZ Grassroots Program által szervezett Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó tornán és Családi Egészségnapon június 9-én, azaz most szombaton, a DVTK Stadionban, ahol a programok 11 órakor kezdődnek.

Izgalmas meccsekkel, valamint táplálkozási tanácsokkal és ügyességi játékokkal várja a családokat a Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó torna Miskolcon. A világ legnagyobb gyermek labdarúgó kupájának célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra és kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyermekeket. Idén 16 csapat méri össze tudását a pályán, így mintegy 40 izgalmas összecsapást láthatnak a szurkolók és az eseményre kilátogató családok.

A meccseket kísérő Családi Egészségnap keretében a látogatók és a pályákon játszó gyermekek szülei és családtagjai táplálkozási kvízeket tölthetnek ki, valamint testtömegindex-számításban és testösszetétel mérésben vehetnek részt, emellett pedig táplálkozási tanácsokat is kaphatnak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szakértőitől.

„A 10-12 éves gyermekek 42%-a mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalciumtartalmú tejet és tejtermékeket, például joghurtot, és akkor is csak a szükséges mennyiség felét” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere, utalva a focikupában résztvevő közel 800 gyermek körében végzett tavalyi felmérés legfontosabb eredményére. „Vállalatunknak kiemelt célja, hogy nap mint nap tegyünk a saját és bolygónk egészségéért, ezt fogalmaztuk meg az ’Egy életünk van és egy bolygónk’ küldetésünkben is. Hisszük, hogy az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen. Éppen ezért, az idei eseményen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeket és a meccsekre kilátogató családokat egészséges táplálkozásra oktassuk és neveljük” – tette hozzá.

A Focikupa tiszteletbeli nagykövete az idén Sass Dani gasztroarc és műsorvezető, akivel személyesen is találkozhatnak a gyerekek a kupa miskolci elődöntőjén, emellett Salamon József válogatott labdarúgót, a DVTK aranycsapat középhátvédjét és Veréb Györgyöt, a DVTK kapusedzőjét is láthatják a résztvevők. A kupa nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve Zinédine Zidane.

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna miskolci elődöntőjének első három csapata bekerül a kupa június 17-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőjébe, amelynek tétje, hogy ki képviselheti majd Magyarországot jövőre a Spanyolországban megrendezésre kerülő nemzetközi döntőn.

További információk a Danone Focikupa a Gyermekekért Facebook oldalán: https://www.facebook.com/TegyunkEgyuttaGyermekekert/

 

- PR cikk -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!