BOON - PR cikk

2012.08.03. 11:46

Képzések a Barossban

A Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskola felvételt hirdet az alábbi szakmában érettségizetteknek.

A Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskola felvételt hirdet az alábbi szakmában érettségizetteknek.

Banki szakügyintéző

55 343 02 0010 55 01 Banki szakügyintéző

Képzési adatok:

A Miskolci Egyetem által akkreditált felsőfokú képzés

Képzési idő: 4 félév

Képzési forma: csak iskolai rendszerben tanulható félévente záróvizsgával

Gyakorlat aránya a képzésben: 66%

A gyakorlati órákat a II. félévben 30 napos szakmai gyakorlat egészíti ki

Jelentkezés feltétele: érettségi vizsga, 21 év alatti életkor

A munkaterület rövid, jellemző leírása:

A képzés célja olyam felsőfokú szakképzéssel rendelkező szakember képzése, aki a banki hálózat egyes egységeinél az ügyintézők munkáját segíti, kommunikál az ügyfelekkel.

A banküzemben adódó feladatokat önállóan végrehajtja, banki információkat, adatokat gyűjt, nyilvántart és szolgáltat. Szabályozási, előkészítő és elemzési feladatokat végez, intézkedéseket kezdeményez saját hatáskörén túlmenő ügyekben.

Informatikai, irodatechnikai és audiovizuális eszközöket alkalmaz az adott feladatnak megfelelően, a rendelkezésre álló eszközpark rendeltetésszerű használatával. Munkáját elvi irányítás mellett, nagyrészt önállóan végzi. Munkaterületén egyes részfeladatok ellátását munkatársai között megszervezi, munkájukat irányítja, ellenőrzi. elsősorban a banki hálózati egységei által végzett pénzforgalmi, betéti, hitelezési, értékpapír-forgalmazási és deviza-üzletági tevékenységi területen

Postai Ügyintéző

52 841 02 0000 00 00

Képzési adatok:

Képzési idő: 1 év

Gyakorlat aránya a képzésben: 40%

Jelentkezés feltétele: érettségi vizsga, 21 év alatti életkor

A munkaterület rövid, jellemző leírása:

A postai ügyintéző munkája során elvégzi a postai munkahely nyitását, kezelését, zárását. Postai küldeményeket vesz fel, átad továbbításra. Az érkezett küldeményeket átveszi, kiosztja kézbesítésre. Leszámoltatja a kézbesítőket. Postahelyi kézbesítést végez. Postai szolgáltatásokat értékesít. Biztosítási és befektetési termékeket kezel. Postai pénzforgalmi közvetítő tevékenységeket és postai ellenőrző tevékenységet végez. Banki szolgáltatásokat nyújt. Postavezetőként számadás-készítési, adatszolgáltatási, ellenőrzési feladatokat lát el.

Vasútüzemvitel-ellátó

52 841 04 0000 00 00 Vasútüzemvitel –ellátó

Képzési adatok:

Képzési idő: 2 év

Gyakorlat aránya a képzésben: 40 %

A gyakorlati órákat 30 napos szakmai gyakorlat egészíti ki

Jelentkezés feltétele: érettségi vizsga, 21 év alatti életkor

A munkaterület rövid, jellemző leírása:

Az üzemvitel- ellátó terület két részére- forgalom és kereskedelem- képezzük a tanulókat. Az elméleti és gyakorlati képzés is az iskolában folyik a legkorszerűbb kereskedelmi és forgalmi szimulációs kabinetekben.

A MÁV-tanműhely minden tanulóval tanulószerződést köt, melynek alapján havonta a minimálbér 16-30%-a folyósítható és szociális juttatások is megilletik a tanulót.

3,5-es tanulmányi átlageredménytől tanulmányi ösztöndíja is lehet pályázni. Az ösztöndíj a minimálbér 35-50%-a. A szerződés a későbbi elhelyezkedést is garantálja.

Ráépülő, 1 éves szakképesítések:

Vasúti árufuvarozási technológus

Vasúti forgalmi technológus

Vasúti személyfuvarozási technológus

Elágazások:

Forgalmi szolgálattevő

Vasúti árufuvarozási pénztáros

Vasúti személyfuvarozási pénztáros

Közúti közlekedésüzemvitel-ellátó

Képzési adatok:

Képzési idő: 2év

A gyakorlati órákat 30 napos nyári szakmai gyakorlat egészíti ki

Jelentkezés feltétele: érettségi vizsga, 21 év alatti életkor

A munkaterület rövid, jellemző leírása:

a közúti közlekedés üzemvitel ellátó alkalmazza az üzemvitel általános előírásait: ismeri és alkalmazza a menetdíjtáblázatokra, menetjegyekre és utazási igazolványokra vonatkozó szabályozást, a poggyászmegőrzésre és a biztosításra (utas-, balesetbiztosítás, poggyászbiztosítás) vonatkozó szabályokat.

Ismeri és betartja az utasokra vonatkozó szabályokat a személyszállítás területén, menetjegyet értékesít, ellátja az adminisztrációs és elemzési feladatokat.

Előkészíti a fuvarozási, illetve szállítmányozási feladatot, az előkészítés során figyelembe veszi a hazai és nemzetközi jogi szabályozást.

Elemzések alapján ajánlatokat készít, előkészíti a belföldi, nemzetközi feladatok ellátását, figyelembe veszi az egyes közlekedési ágazatok előnyeit a tervezés során.

Kiválasztja a fuvarparitást és a fizetési módot a külkereskedelmi ügyletek ismerete alapján.

Alkalmazza a logisztikai ismeretet a tervezés során, részt vesz az árutovábbítási technológiák kidolgozásában. Kiválasztja az áru továbbításához a legalkalmasabb fuvarozási eszközt, szükség szerint megtervezi az útvonalat, megköti a bérbeadási szerződéseket a fuvareszközökre vonatkozóan.

Alkalmazza a tehertaxiként üzemelő járművekre vonatkozó díjszámítást, tehergépjármű és pótkocsi bérbeadásának díjszámítását elvégzi. Megtervezi az autóbuszos személyszállítási folyamatot, a helyközi autóbusz közlekedés-menetrendjét, a helyi autóbusz-közlekedés menetrendjét, a sajátos, nem menetrendszerű személyszállítási feladatot különjárati autóbusszal, a személytaxi fuvarozás folyamatát. Kiállítja a személyszállításban használt menetleveleket, gondoskodik a közúti fuvarozó közlekedési információkkal való ellátásáról, részt vesz a közúti fuvareszköz-, illetve árukárok kivizsgálásában, intézi a kárügyeket.

Részt vesz a közúti fuvareszköz műszaki, biztonsági ellenőrzésében, irányításában, a közúti fuvareszközök javítási feladataiban, ellenőrzi és a gépkocsivezetőnek kiadja a fuvarokmányokat, gépjárműveknél hibaelhárítási, beszabályozási és karbantartási műveleteket elvégeztet.

További részletek a barossg-misk.sulinet.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!