Jegyzet

2022.01.07. 11:32

Álomsuli

Az általános iskolák végzősei és a szüleik nagy dilemma előtt állnak.

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Fotó: Edited By Alex

Pár hét, és kezdődnek a középiskolai, központi írásbeli felvételik. De vajon melyik iskola lesz a legjobb a gyereknek? Az iskolapszichológusok szerint a diákok érdeklődése és képessége legyen a döntő! Azonban az élet bizonyítja, hogy sokkal bonyolultabb problémáról van szó. Ismerek olyan felnőttet, aki gyenge általános iskolai eredményei miatt egy úgynevezett „gyenge”, érettségit nem adó középiskolában folytatta a tanulmányait, ma pedig sikeres felnőtt, szellemi munkát végez, munkahelyén középvezetői posztot tölt be. A középiskolai évek után ért meg arra, hogy folyamatosan képezze magát. 

 

Van ellenpélda is. Olyan fiatalok kisiklott élete, akik a legjobb eredménnyel jutottak be annak idején valamely elit intézménybe. Leérettségiztek, de a mai napig nem tudják, mit kezdjenek az életükkel. Bizonyára az idén is nagy lesz a harc a legjobbnak tartott intézményekért, senkinek nem kell csüggednie, ha nem jut be az „álomiskolába”. Tanulni bárhol lehet, céljainkat bárhonnan elérhetjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!