Jegyzet

2021.12.10. 14:00

Dilemma

A megfelelő szak és egyetem kiválasztása fontos, komoly és nehéz döntés.

Balogh Csilla

Balogh Csilla

Fotó: Bujdos Tibor

Alapjaiban határozhatja meg jövőbeli lehetőségeinket, irányainkat, munkavállalói pozícióinkat, hiszen egy egyetemmel nemcsak egy iskolát választunk, hanem sok esetben lehetséges barátokat is.

Az egyetemi évek a szakmai élet mellett az emberi kapcsolatokat is meghatározzák, melyek egy életre elkísérhetnek bennünket. A megfelelő szak és intézmény mellett tehát sok mindent mérlegelni kell, és számot kell vetni a saját képességeinkkel is. Tudnunk kell, hogy mi való nekünk, milyen az érdeklődési körünk, mit szeretünk, illetve szeretnénk hosszú távon csinálni, és milyen céljaink vannak. Nem elég pusztán a középiskolai kedvenc tantárgyakra hagyatkozni, hanem szerteágazó benyomásokat és ismereteket kell gyűjteni, ezeket egymással összevetni, majd pedig jól átgondolni, hogy a rengeteg szak és egyetem közül melyik legyen a befutó. Minderre nagyszerű lehetőséget kínálnak a felsőoktatási intézmények nyílt napjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!