Jegyzet

2021.11.30. 20:05

Elmegy az eszünk

Sok évtizedes megoldatlan, de a remények szerint nem megoldhatatlan problémája szűkebb pátriánknak, hogy folyamatosan csökken a lakosságszám.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Érvényes ez a megyeszékhelyre, Miskolcra és a fejlettebb iparú Sajó-völgyre is. A megyében szétszórt kistelepüléseken élők naponta a bőrükön érzik, hogy a megélhetés biztosítása különös erőfeszítést kíván. Helyben alig van munka, normálisan fizető szabad munkahelyek pedig Miskolcon és környékén találhatóak. A napi munkába járás megoldása külön erőfeszítéseket kíván. Aki teheti, közelebb költözik. Nem véletlen, hogy a megye belső vándorlásának nyertese a megyeszékhely.

Aki megunja a dolgokat és teheti, sokszor választja azt, hogy a fővárosban vagy az ország nyugati fertályán keres jobban fizető munkát és sokszor új életet. Az elvándorlók nagy része a kvalifikáltabbak közül kerül ki. Épp elég nagy baj ez a megyénknek, hiszen a számtalan meglévő fejlesztési tervet velük lehet csak megvalósítani. Adott a feladat, ezért tenni, hogy ne menjen el az eszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!