Jegyzet

2021.09.30. 14:02

Kötelező

Fontos döntésre vár a munkaadói és munkavállalói oldal is.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Elfogadja-e a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatát, miszerint a munkáltatók kötelezővé tehessék a dolgozók koronavírus elleni oltottságát.

A javaslatnak több oka van. Az egyik, hogy mára minimálisra csökkent azok száma, akik az első oltásra jelentkeznek. Viszont itt állunk a járvány negyedik hullámának küszöbén, se a magánemberek, se a gazdaság szereplői nem tudják, mire számíthatnak.

Egy biztos, jelenleg csak egyetlen módját ismerjük a vírus féken tartásának, a védőoltást. Kérdés persze, hogy a „kötelezőt” mennyire fogadnák szívesen a munkavállalók. Nem mondanának-e fel tömegesen, és akkor a cégek megint csak nagy bajban lennének, főleg az amúgy is munkaerőhiánnyal küzdő ágazatokban.

Valamiféle kompromisszumra lenne szükség. Az egyik érdekvédő szerint jobb eredményt lehetne elérni jutalmazással, mint szigorítással: a „kötelezőt” sokan nem szeretik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!