Jegyzet

2021.07.09. 17:32

Harcban

Néhány éve panellakóként még csak fotón láttam egereket vagy patkányokat, aztán vidéken újrakezdőként megtanultam, mire képesek a rágcsálók, és milyen nehéz harcolni ellenük.

Horváth Imre

Fotó: ÉM Archívum

Amikor kiválasztottuk az új otthonunkat, igazán romantikusnak tűnt a faluszéli ház, a kert végében a hatalmas réttel meg a pár száz méterre lévő Hernáddal. Aztán hamar szembesültem vele, hogy ennek köszönhetően olyan állatok is betévednek a portámra, amelyek álmomban sem jutottak volna eszembe. A patkány viszont nem téved, ő tudatosan költözik. Nem zavarja az ember és a kutya közelsége, mindent megrág, bárhová bejut, kétszer nem megy bele a csapdába, és ha sarokba szorítják, valóban támad. Télen jól elvan az autó meleg motorterében, és az sem zavarja, ha közben a kutya a motorháztetőn őrjöng. Megtanultam törött üveget keverni a betonba, amin nem rág át, feladtam a komposztálást és a magas­ágyást, beszereztem még egy kutyát, és fejből ismerem az irtószereket. Ennek ellenére mindig visszatér egy újabb populáció kellemetlen szomszédként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!