Jegyzet

2021.05.13. 13:01

Világnap

Amikor e sorokat írom, (tegnap) ünnepelték világszerte az ápolók nemzetközi napját – van magyarországi külön nap is erre egyébként, február 19., Zsuzsanna napja.

Hajdu Mariann

Forrás: ÉM

A világnap életrehívója a firenzei Florence Nightingale, aki 1920. május 12-én született, és hosszú élete során megteremtette a modern nővérképzés alapjait, valamint elindította a a betegellátás reformját.

A koronavírus-járvány sok-sok év után újra ráirányította a figyelmet az ápolásra, a segítőkézségre, az önzetlenségre: hatalmas teher helyeződött az egészségügyre az elmúlt hónapokban, reméljük, túl vagyunk a nehezén.

Én magam panaszkodtam már (e helyen, többször is) az egészségügyre, arra, hogy az orvos nem köszönt vissza, hogy órákat kellett várni egy szolgáltatásra, a hihetetlenül hosszú várólistákra, de most muszáj leírnom a nagyon pozitív tapasztalataimat is.

Egy hónapja, hogy elkaptam a koronavírust, kórházban is feküdtem egy héten át. Csak a legjobbakat tudom mondani. Az orvosok, ápolók megfeszített munkájáról, emberségéről, segítőkészségéről, arról, hogy – a harmadik hullám csúcspontja volt ez – minden mennyire óraműpontossággal, flottul ment. Florence Nightingale is elismerően nyilatkozna, ha megtapasztalta volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!